מתכון

סלט מלפפונים ושומשום ברוטב מיונז וחרדל

מתכון לסלט מלפפונים עם הירק הכי מרענן שנמצא בשוק כל השנה

5,565 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
סלט מלפפונים ושומשום ברוטב מיונז וחרדל . צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף
סלט מלפפונים ושומשום ברוטב מיונז וחרדל . צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים שמן וביצה ומטגנים לחביתה דקה. מצננים.

2

מגלגלים את החביתה לגליל ופורסים לרצועות דקות בעובי 1/2 ס"מ.

3

מערבבים מלפפונים, בצל ירוק, צלפים ורצועות חביתה בקערה.

4

מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

5

מפזרים כוסברה ושומשום ומגישים מייד.

כמה דברים שכדאי לדעת על המלפפון:

  • 96% מן המלפפון הם מים, ולכן הוא מצוין לסופרי קלוריות.
  • המלפפון הוא מקור טוב לוויטמינים (בעיקר B ו-C), סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן ואבץ.
  • לאורך ההיסטוריה הוא שימש כזריקת אנרגיה טבעית. נסו להחליף את ספל הקפה של אחר הצהריים במלפפון.
  • המלפפון הוא מטהר אוויר טבעי: משרים במים רותחים, והבית מתמלא בניחוח נעים ומרגיע.
  • המיץ של המלפפון מצוין לטיפוח עור הפנים. מרסקים במעבד מזון, מסננים ושוטפים את הפנים.
  • קונים מלפפונים מבריקים, קשים ועדיף קטנים, כי טעמם מרוכז יותר.
  • שוטפים את המלפפונים רק לפני החיתוך, כדי לא לזרז את תהליך הריקבון שלהם.
  • לשמירה על הטריות מאחסנים כל מלפפון עטוף בנייר מגבת במקרר.