מתכון

סלט רימונים וסלרי עם תרסיס דבש מתובל אישי

הסלט המושלם לארוחת ראש השנה

1,410 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
סלט רימונים וסלרי עם תרסיס דבש מתובל אישי. צילום: shutterstock
סלט רימונים וסלרי עם תרסיס דבש מתובל אישי. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלט

לספריי דבש מתובל

לקישוט

אופן ההכנה

1

חותכים את הרימונים לחצאים מדויקים ובעזרת כף דופקים על קליפת הרימון מעל מסננת עם קערית מתחת (כדאי בכיור), על מנת לשמור על מיץ הרימון. מנקים מהשאריות הלבנות והמרירות ומעבירים לקירור.

2

מנקים את חצאי קליפות הרימון בעזרת כף. חותכים בסכין בסיס מהתחתית, ומיישרים את ה"כתר" של הרימון במחצית הקליפה העליונה, כדי שהרימון יישב יפה על הצלחת ולא יזוז.

לסלט

3

מערבבים היטב את כל מרכיבי הסלט בקערה עם גרגירי הרימונים ומתבלים במלח ופלפל (רצוי קרוב ככל האפשר לזמן ההגשה).

לתרסיס התבלינים

4

שמים את כל המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה.

5

מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות נוספות.

6

מסננים דרך בד חיתול ומצננים בטמפרטורת החדר.

7

יוצקים מהרוטב שנוצר לבקבוקוני תרסיס ושומרים (לא בקירור).

הגשה

8

ממלאים את הרימונים בסלט ומקשטים במעט עלי מיקרו בזיל.

9

מניחים בצלחת לבנה עגולה וחגיגית, ומניחים ליד כל רימון בקבוקון תרסיס דבש כך שכל אחד מהסועדים יתבל את הסלט כראות עיניו.