החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלט
לספריי דבש מתובל
לקישוט
אופן ההכנה
1
חותכים את הרימונים לחצאים מדויקים ובעזרת כף דופקים על קליפת הרימון מעל מסננת עם קערית מתחת (כדאי בכיור), על מנת לשמור על מיץ הרימון. מנקים מהשאריות הלבנות והמרירות ומעבירים לקירור.
2
מנקים את חצאי קליפות הרימון בעזרת כף. חותכים בסכין בסיס מהתחתית, ומיישרים את ה"כתר" של הרימון במחצית הקליפה העליונה, כדי שהרימון יישב יפה על הצלחת ולא יזוז.
לסלט
3
מערבבים היטב את כל מרכיבי הסלט בקערה עם גרגירי הרימונים ומתבלים במלח ופלפל (רצוי קרוב ככל האפשר לזמן ההגשה).
לתרסיס התבלינים
4
שמים את כל המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה.
5
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
6
מסננים דרך בד חיתול ומצננים בטמפרטורת החדר.
7
יוצקים מהרוטב שנוצר לבקבוקוני תרסיס ושומרים (לא בקירור).
הגשה
8
ממלאים את הרימונים בסלט ומקשטים במעט עלי מיקרו בזיל.
9
מניחים בצלחת לבנה עגולה וחגיגית, ומניחים ליד כל רימון בקבוקון תרסיס דבש כך שכל אחד מהסועדים יתבל את הסלט כראות עיניו.