מתכון

סמבוסק ממולאים בגבינת פטה וחצילים

רועי ענתבי: "בבית שלי אכלנו סמבוסק עם עגבניות מגוררות ומלפפון כבוש בכל שבת בבוקר, ועד היום זאת לא שבת בלעדיו"

889 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2016
סמבוסק ממולאים בגבינת פטה וחצילים. צילום: דניאל לילה
סמבוסק ממולאים בגבינת פטה וחצילים. צילום: דניאל לילה

הכנה מראש: אפשר להכין את הכיסנים ולהקפיא לפני הטיגון. לא מומלץ להקפיא אחרי הטיגון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון עמוק:

לבצק:

למלית פטה:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

לשים קמח, שמרים, סוכר, מים ושמן במיקסר עם וו לישה במשך 4 דקות לתערובת אחידה. מוסיפים מלח ולשים 3 דקות נוספות עד שמתקבל בצק גמיש ונוח לעבודה. מכסים ונותנים לבצק לנוח לפחות שעה במקרר ואפשר אפילו לילה.

מכינים את המלית:

2

מערבבים את חומרי המלית ומתקנים תיבול.

מכינים את הסמבוסק:

3

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ לכל היותר (אפשר גם במכונת פסטה לעובי של 3-2 מ”מ). קורצים 25 עיגולים בקוטר 8-7 ס”מ בעזרת כוס או טבעת אפייה. מניחים קצת פחות מכף מלית במרכז כל עיגול, מקפלים לשניים ומהדקים בעזרת מזלג או בצביטות.

4

מחממים סיר רחב עם שמן לטיגון עמוק לחום בינוני (180 מעלות). מטגנים בכל פעם 4-3 כיסנים (תלוי בגודל הסיר) 5-4 דקות עד הזהבה. לא כדאי לטגן כמות גדולה של כיסנים בבת אחת, כדי שטמפ’ השמן לא תצנח. מעבירים לנייר סופג.

5

מגישים בטמפ’ החדר. הכי טעים לצד רסק עגבניות טרי ומלפפונים כבושים.