מתכון

עוגיות תירס

עוגיות חמאה עם מרכיב סודי - גריסי תירס (תמצאו בחנויות אוכל רוסי). אם אין, מייבשים תירס טרי או קפוא בתנור

14,253 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
עוגיות תירס של ליאור משיח. צילום: דרור עינב
עוגיות תירס של ליאור משיח. צילום: דרור עינב

שימו לב – גריסי תירס הם למעשה תירס גרוס גס. אל תתבלבלו עם קמח תירס המשמש תחליף נטול גלוטן לפירורי לחם (שגם נקרא לעיתים "גריסי תירס")

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מעבדים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת במרקם מיונז. מוסיפים את הביצה, ומערבלים כמה דקות עד שהיא נטמעת היטב בתערובת.

2

מוסיפים את הקמח, קמח התירס, גריסי התירס, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח, אם רוצים מוסיפים גם נטיפי שוקולד לבן. מעבדים רק עד שנוצר בצק - עיבוד יתר יפגע במרקם של הבצק.

עוגיות תירס של ליאור משיח. צילום: דרור עינב

3

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ובעזרת כף גלידה או שתי כפות מניחים כדורי בצק בתבנית (אין צורך לרווח בין הכדורים העוגיות זקוקות לקירור לפני האפייה ואפשר לצנן אותן כשהן צמודות). לוחצים קצת על העוגיות עם אצבע כדי לשטח אותן מעט.

עוגיות תירס של ליאור משיח. צילום: דרור עינב

4

עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה ועד שבוע. אל תדלגו אל שלב הקירור, אחרת העוגיות יאבדו צורה ולא יאפו כהלכה.

עוגיות תירס של ליאור משיח. צילום: דרור עינב

5

מחממים תנור ל-180 מעלות, מוציאים את העוגיות מהמקרר, ומסדרים את העוגיות על תבנית רחבה עם רווחים של כ-3 ס״מ תבנית תנור היא משהו כמו 40*30. בין עוגיה לעוגיה. אופים כ-18 דקות. העוגיות ישחימו, יסדקו ויתרחבו. מוציאים מהתנור ומצננים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 5 ימים או מקפיאים עד חודש.

עוגיות תירס של ליאור משיח. צילום: דרור עינב