מתכון

עוגת גבינה שוקולדית בשחור לבן

שילוב של שוקולד וגבינה אינו מובן מאליו עברו כולם, אבל אנחנו לחלוטין בעדו

33,963 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
עוגת גבינה שוקולדית בשחור לבן של ענבל אהרון. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר
עוגת גבינה שוקולדית בשחור לבן של ענבל אהרון. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר

האפייה הממושכת בחום נמוך מבטיחה שהעוגה שלכם לא תתפוצץ או תיסדק, אלא תצא ישרה כמו פלס ובמרקם שמזכיר מוס גבינה עשיר.

תבנית טבעתית מתפרקת בקוטר 26 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית

למלית

לציפוי

אופן ההכנה

1

מרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הקלתית

2

טוחנים שוקולד במעבד מזון לפירורים דקים ככל האפשר (קל יותר לטחון אם מקפיאים את השוקולד שעה לפני כן). מוסיפים ביסקוויטים וקקאו וממשיכים לטחון לפירורים דקים.

3

מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים לתערובת לחה. משטחים את התערובת בתבנית (בתחתית ובדפנות) בעזרת גב כף. מעבירים למקפיא ל-30 דקות להתייצבות.

מכינים את המלית ואופים

4

מחממים תנור ל-150 מעלות.

5

ממיסים כל סוג שוקולד עם מחצית מכמות השמנת המתוקה במיקרוגל או על בן מארי, מערבבים ומצננים 5 דקות.

6

שמים גבינת שמנת, שמנת חמוצה, תמצית וניל וסוכר במיקסר עם בלון הקצפה ומערבלים במהירות נמוכה לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי ערבול עד שהתערובת אחידה.

7

מחלקים את הבלילה לשתי קערות. לקערה אחת מוסיפים את השוקולד המריר המומס ואבקת קקאו ומערבבים להיטמעות. לקערה השנייה מוסיפים את השוקולד הלבן המומס וקורנפלור ומערבבים להיטמעות.

8

יוצקים את התערובת הלבנה על קלתית הפירורים ומעליה את התערובת הכהה.

9

אופים כשעה וחצי עד שהעוגה יציבה בחלקה החיצוני אך עדיין רכה ורוטטת במרכזה. בתום האפייה מכבים את התנור ומצננים את העוגה לחלוטין בתוך התנור כשהדלת מעט פתוחה.

מצפים

10

מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה בסיר קטן, יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים 5 דקות ויוצקים על העוגה (מנענעים מעט את העוגה לקבלת ציפוי חלק ושטוח). מעבירים לקירור למשך הלילה.