החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משמנים היטב סיר פלא (או 2 תבניות אינגליש קייק) ומחממים את התנור ל-180 מעלות.
2
מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים. מקציפים את החלבונים לקצף יציב וקרמי. מעבירים לקערה אחרת בזהירות. בקערת המיקסר (אין צורך לנקות) מקציפים את החמאה ומוסיפים את החלמונים בזה אחר זה עם הסוכר (רק אחרי שאחד נבלע מוסיפים את הבא). מקציפים לתערובת תפוחה ובהירה.
3
מוסיפים את הרום (או הברנדי), הקמח, הקורנפלור והמלח ומערבלים באיטיות רק עד שהכל נבלע יחד. לא לערבל מעבר.
4
מקפלים את קצף החלבונים בהדרגה אל תוך בלילת העוגה (בערך שליש כל פעם). מעבירים לתבנית, מחליקים מעל בעזרת מרית ואופים בתנור במשך 40-60 דקות, עד שהעוגה מזהיבה יפה וקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
5
מצננים לטמפרטורת החדר לפני שפורסים. שומרים מכוסה.