גיוונים:
- מחליפים את הפקאנים ב-70 גרם (1/2 כוס) צימוקים כהים.
- לגרסה הודית משתמשים רק בשוקולד לבן, מחליפים את הפקאנים בפיסטוקים קלופים באותה כמות ומוסיפים 2 טיפות תמצית מי ורדים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מכינים קרם שוקולד לבן: מחממים שוקולד לבן ו-3/4 פחית חלב מרוכז במיקרוגל דקה או שתיים עד שהשוקולד נמס ומערבבים לקרם חלק. מוסיפים פקאנים ומערבבים.
2
מכינים קרם שוקולד מריר: מחממים שוקולד מריר ואת יתרת החלב המרוכז במיקרוגל כדקה עד שהשוקולד נמס ומערבבים לקרם חלק. מוסיפים רום ומערבבים.
3
מרכיבים את המנה: מרפדים תבנית בנייר אפייה (אם משתמשים בתבנית סיליקון או אלומיניום - אין צורך). מפזרים על התחתית סוכר דמררה, יוצקים את קרם השוקולד הלבן, עליו את השוקולד המריר ומערבבים מעט בעזרת כפית לדוגמת שיש.
4
מעבירים למקפיא ל-3 שעות לפחות, עד שהפאדג' מתקשה. מחלצים מהתבנית וחותכים לקוביות.
5
שומרים במקפיא בכלי אטום ומרופד בנייר אפייה עד חודש. מגישים הישר מהמקפיא.