מתכון

פוטומאקי

יש להשתמש בדגים טריים ככל שניתן. דגים מומלצים הם אינטיאס, דניס, יילו טייל, סלמון מעושן או טרי וטונה טרייה

3,413 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פוטומאקי של שף איגור קוגאי. צילום וסטיילינג: נופר בוגנים
פוטומאקי של שף איגור קוגאי. צילום וסטיילינג: נופר בוגנים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את האורז. פורשים את מחצלת הבמבוק על משטח עבודה נקי. חוצים כל אצת נורי לשניים ומניחים פיסה אחת על מחצלת הגלגול לרוחבה. משטחים כ-70 גר' אורז מבושל על האצה, ומשאירים בחלק הרחב הרחוק מאיתנו ס״מ אחד נטול אורז.

2

חותכים את המלפפונים לפיסות דקות ("גפרורים") שאורכם עד 7 ס"מ. חותכים גם את האבוקדו ואת הדלעת לגפרורים.

3

חותכים את הסלמון לפיסות דקות (כ-30 גר' לכל רול סושי).

4

מניחים לרוחב האצה את כל המרכיבים, מגלגלים מאיתנו והלאה ומהדקים היטב.

5

חותכים כל רול ל-5 יחידות.