מתכון

פיצה ביאנקה פטריות של רפאלו

לדעת להכין פיצה טובה זה לא דבר מובן מאליו. צוות מסעדת רפאלו מסביר לכם בדיוק איך לעשות זאת, צעד אחר צעד

48,778 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פיצה ביאנקה פיטריות של מסעדת רפאלו. צילום: בועז לביא
פיצה ביאנקה פיטריות של מסעדת רפאלו. צילום: בועז לביא

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לקרם שמנת פרמזן

לתוספות לפיצה

אופן ההכנה

לקרם שמנת פרמזן

1

מערבבים את כל החומרים יחד ושומרים בקירור.

לבצק

2

מכניסים את הקמח לקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים שמרים ומערבבים בעזרת מזלג על מנת לעטוף את השמרים. מוסיפים מלח ומערבבים שוב.

3

מוסיפים את שמן הזית ומתחילים לערבל באיטיות. מוסיפים את המים בהדרגה. מגבירים את מהירות הערבול ולשים בעוצמה גבוהה כעשר דקות (אם הבלילה יבשה מדי, מוסיפים מעט מים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה). מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתפחה למשך לילה לפחות (אפשר עד 24 שעות).

לפיצה

4

לוקחים 300 גר' בצק פיצה, פותחים את הבצק המקומח ויוצרים עיגול על ידי מתיחת הבצק בצורה סיבובית לקוטר של 30 ס"מ. מורחים 160 מ"ל מקרם השמנת פרמזן בתנועות מעגליות שוות על כל הבצק, ומשאירים 1 ס"מ בצק ללא רוטב בשוליים.

5

מפזרים את מחית הכמהין בצורה שווה ומורחים מעט. מפזרים את הפטריות בצורה שווה על כל הבצק. מפזרים את המוצרלה, ומכניסים לתנור חם עד שהפיצה מוכנה והגבינה מבעבעת וזהובה – כעשר דקות.

6

מעבירים לכלי הגשה, מפזרים פרמזן מעל.