שלבו את הפלפלים המשומרים בסלטים ובתבשילים, ודאגו שהשמן יכסה אותם כל הזמן כדי שלא יתקלקלו. כדאי מאוד לנצל גם את השמן שסופג את טעמי הפלפלים ולתבל איתו סלטים ותבשילים.
צנצנת בנפח 500 מ"ל
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
קולים פלפלים על אש גלויה (על הכיריים או במנגל) או בתנור בטמפרטורה מקסימלית. מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומשהים כ־10 דקות.
2
מקלפים את הפלפלים, פותחים אותם בעדינות, מנקים מגרעינים ומנוזלים ומניחים אותם פתוחים על רשת הממוקמת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מלח ים אטלנטי.
3
מניחים את התבנית בשמש לייבוש כ־3 ימים. בשעות הערב מכניסים את התבנית או מכסים בבד גזה. כל כמה שעות,כשהפלפלים נראים מצומקים, הופכים אותם.
4
בתום הייבוש מעבירים לצנצנת מעוקרת עם שמן זית או שמן ניטרלי (שמן זרעי ענבים). שומרים במקום מוצל וקריר.