מתכון

פסטה עם לחי עגל ביין אדום

הבישול הארוך הופך את בשר הלחי לרך במיוחד, וגרגירי הערער מעניקים לתבשיל טעם כפרי ייחודי

6,499 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
פסטה עם לחי עגל ביין אדום של שפית תמר כהן-צדק. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
פסטה עם לחי עגל ביין אדום של שפית תמר כהן-צדק. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

"לחי עגל הוא נתח מאוד נפוץ באיטליה", מספרת שפית תמר כהן־צדק. "במסעדת אמריגו באמיליה רומנה, שבה עבדתי, הלחי הייתה מוגשת על פירה חמאתי והשילוב היה אלוהי. עד היום אני חוזרת למקום ומזמינה את המנה. בשר הלחי מקבל מרקם ג'לטיני, והוא ממש נמס בפה אחרי הבישול הממושך. גרגירי הערער הם תבלין מאוד נפוץ באירופה, והם נותנים לכל תבשיל טעם כפרי ייחודי. חפשו אותם בחנויות התבלינים".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר וצורבים גרגירי ערער וענף רוזמרין. מתבלים את נתחי הבשר במלח פלפל, מוסיפים אותם לסיר וצורבים משני הצדדים. מוסיפים דבש ויין אדום ומרתיחים. מוסיפים שיני שום, עלי דפנה ופלפל יבש, מוסיפים מים עד כיסוי הבשר, מרתיחים שוב, מקטינים את האש, מכסים ומבשלים כ־3 שעות עד שהבשר רך. אם חסרים מים במהלך הבישול מוסיפים מעט. הופכים את הנתחים מצד לצד במהלך הבישול. מצננים את התבשיל, מוציאים את הלחי מהנוזלים, מפרקים את הנתחים ומחזירים לסיר.

2

בסיר נוסף מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. מעבירים לקערת הגשה ויוצקים מעל את הבשר והרוטב.