המנה הזאת, הכל כך פשוטה לכאורה, הפכה לאחד הלהיטים של "סנטה". הסוד הוא בזמני הצלייה והבישול הקצרצרים, השומרים על המרקם של הפסטה והקלמארי. אל תוותרו על השיפקה, שמביא איתו חריפות וחמצמצות אחרות ומאוד מעניינות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
להגשה
אופן ההכנה
1
מביאים שפע מי מלח לרתיחה ומבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
2
מחממים שמן זית במחבת עד שהוא לוהט. מוסיפים קלמארי וצורבים תוך נענוע המחבת 3-2 דקות עד שהם מקבלים סימני חריכה עדינים. מוסיפים שום, פלפל צ'ילי ופלפל שיפקה ומטגנים תוך ערבוב כחצי דקה עד שהשום מתחיל להזהיב.
3
יוצקים יין לבן ומבשלים 3-2 דקות עד שהאלכוהול מתנדף (מפסיקים להריח את הניחוח שלו).
4
מוסיפים ציר, מיץ לימון ומלח ומערבבים. מוסיפים את הפסטה וחמאה ומבשלים יחד תוך נענוע המחבת כדקה עד שהרוטב מסמיך מעט והפסטה נעטפת בו.
5
מפזרים פטרוזיליה ומגישים.