מה עושים איתו?
• מטפטפים על מגוון ירקות אפויים כגון תפוחי אדמה, בטטות, דלעת, שומר ועוד.
• מכינים ממרח ביצים חריף: מבשלים ביצים קשות, מועכים ומתבלים במיונז וצ'רמולה.
• מכינים מצ'ורמלת: מוסיפים כפית לביצה טרופה ומכינים חביתה או מקושקשת עם טוויסט.
• מכינים ברוסקטה: מורחים על פרוסת לחם קלויה לפני שמניחים עליה גבינת עיזים בשלה.
• מכינים ממרח שעועית לבנה: מועכים כוס שעועית לבנה עם שן שום (כתושה או 2 שיני קונפי) וכפית גדושה של צ'רמולה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים מעט את השמן, אבל לא מגיעים לרתיחה.
2
מוסיפים את החומרים למעט מיץ וקליפת לימון ומכבים את האש.
3
כשמתקרר מוסיפים מיץ וקליפת לימון ומערבבים.
4
שומרים בצנצנת במקרר עד 3 שבועות.