החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב קרמל סויה (1/2 ליטר רוטב)
אופן ההכנה
מכינים את הירקות
1
מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים וחולטים כל ירק בנפרד: 5 דקות לכרוב ניצנים ולבאק צ’וי ודקה-שתיים לאפונה סינית. מעבירים מייד לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. חוצים את כרוב הניצנים, ואת הבאק צ’וי מפרקים לעלים.
2
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את כרוב הניצנים 3 דקות עד שמזהיב קלות. מוסיפים באק צ’וי ואפונה סינית ומקפיצים כמה שניות. מתבלים במלח ומסירים מהכיריים.
מכינים את הרוטב
3
מביאים את כל החומרים למעט מיץ הלימון לרתיחה בסיר, מנמיכים להבה ומבשלים 15 דקות עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך. המרקם יהפוך למעט צמיגי, אך אל חשש — מיץ הלימון ידלל אותו.
4
מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומצננים. שומרים בכלי סגור בקירור עד חצי שנה
מגישים
5
מעבירים את תכולת המחבת לקערת הגשה, מפזרים נבטים ובוטנים, מזלפים רוטב קרמל סויה ומגישים.