מתכון

קונפי עגבניות בשמן זית

את העגבניות המוכנות שמים בצנצנת מפוסטרת, מוסיפים קצת מלח ומכסים בשמן זית

16,853 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
טארט טאטן קונפי עגבניות של פאולין שובל. צילום: מרי משקוץ
טארט טאטן קונפי עגבניות של פאולין שובל. צילום: מרי משקוץ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכיסוי

אופן ההכנה

1

שוטפים היטב את העגבניות, מייבשים וחוצים אותן לאורכן. מניחים בקערה גדולה ומתבלים במלח, אורגנו, סוכר, וקליפת לימון מגוררת. יוצקים את שמן הזית ומערבבים היטב. מפזרים את חצאי העגבניות על גבי מגש מרופד בנייר אפייה כשקליפתן כלפי מטה.

שיטה 1

2

מחממים את התנור ל-150 מעלות ואופים במשך כשעה וחצי. העגבניות קצת מתייבשות מבחוץ, אך נשארות עסיסיות בפנים.

שיטה 2

3

מחממים תנור ל-100 מעלות ומייבשים במשך 3 עד 4 שעות.

לאחסון

4

את העגבניות המוכנות שמים בצנצנת מפוסטרת (ששהתה בתנור ב-130 מעלות במשך 15 דקות או 30 דקות במים רותחים). מוסיפים קצת מלח ומכסים בשמן זית. ניתן לאחסן במקרר במשך מספר ימים.