מתכון

קיש לורן

הפשטידה הכי צרפתית שיש. השחיתות בהתגלמותה

54,650 בשלנים התעניינו במתכון זה
קיש לורן.  צילום: shutterstock
קיש לורן. צילום: shutterstock

גיוונים:
• הגרסה הכשרה: מחליפים את פרוסות הבייקון בסלמון מעושן ולא מטגנים.
• קיצור דרך: במקום לטרוח על הכנת קלתית שמים את המלית בתוך חלה עגולה או בכיכר לחם שרוקנה מתוכנה.

תבנית טארט בקוטר 26 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית

למלית

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית

1

מעבדים את כל החומרים למעט מים במעבד מזון בפולסים לקבלת פירורים. יוצקים מים מבעד לפתח היציקה וממשיכים לעבד רק עד שמתגבש בצק. משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומקררים 30 דקות לפחות.

2

מרדדים את הבצק על נייר אפייה או על משטח מקומח, מעבירים לתבנית ומהדקים כך שהבצק מכסה גם את השוליים. מסירים את עודפי הבצק ומעבירים למקרר ל- 15 דקות או עד האפייה.

3

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

4

מניחים על הבצק רדיד אלומיניום ומפזרים עליו שעועית יבשה שתשמש כמשקולת.

5

אופים 15 דקות באפייה עיוורת בלי שהבצק יזהיב. מסירים את רדיד האלומיניום עם השעועית, מנקבים חורים בכמה מקומות בבצק ואופים עוד 10 דקות עד להזהבה קלה.

מכינים את המלית ואופים

6

מטגנים פרוסות בייקון במחבת יבשה 5 דקות עד שהן נעשות פריכות. מעבירים לנייר סופג וקוצצים.

7

מערבבים בקערה את יתר חומרי המלית חוץ מעירית. מסדרים את הבייקון על הקלתית האפויה ומעליה יוצקים את הבלילה. מפזרים עירית.

8

אופים 35-30 דקות עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.

9

מאחסנים בכלי אטום יומיים-שלושה בקירור ועד חודשיים בהקפאה.