מתכון

קיש מוצרלה, אמנטל, צימוקי עגבניות, צנוברים ומרווה

הכוכבת של שולחן החג כאן בגרסא עם צימוקי עגבניות שנותנות את הטון

2,260 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2017
צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף
צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף

הכוכב של שולחן החג בגרסא מפנקת עם גבינת מוצרלה ואמנטל. הסוד הוא בקלתית ובשילוב המוצלח בין גבינה לירק. רק אל תקראו לו פשטידה!

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית:

למלית:

לרויאל:

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית:

1

מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה במעבד מזון עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חומץ וביצה ומעבדים לפירורים גסים. אוספים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 27 ס"מ ובעובי 4-3 מ"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומוציאים בצק עודף. מניחים על הבצק משקולת פאי או שעועית, כדי שלא יתרומם.

4

אופים 10 דקות, מסירים את המשקולת ואופים כ-5 דקות נוספות עד שהבצק מתייבש.

5

שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד חודש.

מכינים רויאל:

6

טורפים ביצים עם שמנת בקערה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.

מרכיבים את הקיש ואופים:

7

מפזרים גבינות מגוררות, צימוקי עגבניות, שום ומרווה על הקלתית האפויה למחצה, יוצקים את הרויאל ומפזרים צנוברים.

8

אופים 45-35 דקות עד שהקיש זהוב ויציב. ממתינים כ-10 דקות ורק אז פורסים.