מתכון

קראנץ קקאו

הסוד הוא לתת לבצק די זמן לתפוח במקרר, כדי שיהיה קל ונוח לעבודה

66,023 בשלנים התעניינו במתכון זה
קראנץ' קקאו של איציק וקרן קדוש. צילום: דניאל לילה.
קראנץ' קקאו של איציק וקרן קדוש. צילום: דניאל לילה.

כמו רוב המתכונים שלנו גם הקראנץ מבוסס על מתכון ותיק של מאיר, אבא של איציק. אנחנו רק שדרגנו את חומרי הגלם והפחתנו במתיקות.

המתכון מותאם ל-2 תבניות אינגליש קייק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק כרוך

לקיפול

למלית

לסירופ סוכר

להברשה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק — שלב א'

1

שמים קמח, שמרים, סוכר, ביצים ומים קרים במיקסר עם וו לישה ולשים במהירות נמוכה כ-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח וחמאה ולשים במהירות בינונית 4 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקרר במשך הלילה.

מכינים את הבצק — שלב ב'

2

שמים חמאה בין שני גליונות נייר אפייה ומרדדים בעזרת מערוך לריבוע בעובי 1 ס”מ. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר כשעה עד שהחמאה קרה אך לא קשה מדי.

3

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לריבוע בעובי 1 ס”מ. מניחים את החמאה במרכז הבצק ומקפלים את פינות הבצק לכיוון המרכז (ליצירת מעטפה), כך שיכסו את החמאה לחלוטין.

4

מקמחים שוב את משטח העבודה ומרדדים את המעטפה למלבן בעובי 1 ס”מ. מקפלים את השליש הימני על השליש המרכזי ולאחר מכן מקפלים את השליש השמאלי מעל המרכזי. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים.

5

חוזרים על פעולת הרידוד, הקיפול והקירור פעמיים נוספות. בין הפעם השנייה לשלישית מספיקה שעה אחת במקרר.

מכינים את המלית

6

מערבבים את החומרים בקערה לתערובת אחידה.

ממלאים ואופים

7

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ. מורחים את הבצק בתערובת הקקאו, אך משאירים שוליים נקיים ברוחב ½1 ס”מ. מגלגלים את המלבן לרולדה ופורסים אותה לאורכה. מלפפים את שני החצאים לצורת בורג.

8

מניחים כל בורג בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה. מכסים בניילון לא נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים להכפלת הנפח.

9

מחממים תנור ל-180 מעלות.

10

מברישים שוב את פני הבצק בביצה טרופה ואופים כ-35 דקות עד הזהבה.

מכינים סירופ סוכר ומברישים

11

מביאים סוכר ומים לרתיחה בסיר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-6 דקות עד להסמכה קלה. מצננים לחלוטין.