לזמן ההכנה יש להוסיף 5 שעות לקירור הבצק ולהתפחה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית
לסירופ סוכר (לא חובה)
אופן ההכנה
לסירופ
1
מביאים לרתיחה את המים והסוכר בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח לימון ומבשלים ללא כיסוי כ-2 דקות. מצננים ושומרים במקרר.
לבצק
2
מערבלים את הקמח, הסוכר, השמרים ומשפר האפייה במיקסר עם וו לישה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון מגוררת לימון ומערבלים במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
3
מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת ולשים כ-7 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות.
4
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי ½ ס"מ. מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים פירורי עוגיות ואגוזים קצוצים. בצד הבצק הקרוב אלינו יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל. תוך כדי גלגול מושכים את הבצק אלינו (לכיוון ההפוך) - המשיכה מבטיחה שיתקבל גליל הדוק בעובי אחיד.
5
חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X כשצדם הפתוח פונה לאותו כיוון, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.
אפייה
6
מניחים את הצמות בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה ומתפיחים כ-45 דקות. מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים כ-35 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים את הקראנצים מהתנור ומברישים בסירופ בעודם חמים (הסירופ צריך להיות קר).
7
עוגת השמרים-שוקולד תישמר מחוץ למקרר עד 3 ימים.