מתכון

רול אינסייד אאוט

הוספת קוביות קרח לתערובת הטמפורה הופכת אותה לאוורירית יותר ונטולת גושים

5,763 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
רול אינסייד אאוט של שף איגור קוגאי. צילום וסטיילינג: נופר בוגנים
רול אינסייד אאוט של שף איגור קוגאי. צילום וסטיילינג: נופר בוגנים

כלים: מחצלת במבוק לגלגול, עטופה בניילון נצמד

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מקלפים את הבטטה וחותכים אותה לגפרורים שווים בגודלם, באורך של עד 7 ס"מ.

2

מכניסים את אבקת הטמפורה לקערת ערבוב, מוסיפים שלוש קוביות קרח ומערבבים עם מעט מים לפי הוראות היצרן עד לקבלת בלילה נוזלית, נטולת גושים אך יציבה.

3

מחממים שמן עמוק בסיר קטן, טובלים את גפרורי הבטטה בטמפורה ומכניסים לשמן הרותח לדקה. מוציאים, שמים על ניר סופג ומניחים בצד.

4

פורשים את מחצלת הגלגול העטופה בניילון נצמד למניעת הידבקות האורז על משטח נקי. מניחים חצי אצה לרוחב המחצלת. משטחים כ-100 גר' אורז לכל אורך האצה והופכים אותה בזהירות, כך שמשטח האורז למטה והאצה למעלה. מניחים במרכז האצה את גפרורי הבטטה המטוגנת, האבוקדו, המלפפונים והדלעת היפנית. סוגרים בזהירות בעזרת המחצלת ומהדקים היטב.

5

חותכים כל רול ל-8 יחידות.