התחמיץ מספיק ל-1 ק"ג אורז סושי.
כלים מחצלת לגלגול סושי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתחמיץ אורז
לעיטור
אופן ההכנה
תחמיץ
1
מחממים מירין, סוכר ומלח בסיר קטן עד להמסה, מוסיפים את החומץ ומקררים.
אורז
2
שוטפים היטב את האורז עד שהמים הופכים להיות צלולים. מסננים. מכניסים את האורז לסיר עם ½2 כוסות מים ומביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.
3
מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות.
4
מעבירים את האורז לקערה ומערבבים בכף עץ את האורז והתחמיץ. מקררים מעט בחוץ (לא במקרר).
סושי
5
חותכים את אצת הסושי לשליש ושני שליש. מניחים את החלק הגדול על מחצלת הסושי, הצד המבריק כלפי מטה. מרטיבים את הידיים, לוקחים חופן אורז סושי ומשטחים על דף הסושי באופן שווה.
6
הופכים את האצה והאורז כך שהאורז פונה למטה והאצה למעלה. מסדרים את הירקות במרכז הדף ומגלגלים את הרול בעזרת המחצלת.
7
מסדרים את פרוסות הדגים לסירוגין על הרול, ומהדקים בעדינות.
8
מפזרים שומשום מעל וחותכים את הרול בסכין חדה.