מתכון

רסק עגבניות

בדומה לרסק הקנוי, התוצאה היא ממרח סמיך מאוד עם טעם מאוד מרוכז של עגבנייה

3,618 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
רסק עגבניות של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
רסק עגבניות של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

במהלך הבישול אפשר להוסיף עשבי תיבול או שום וכך להעניק לרסק עוד טעם. הרסק הביתי מתאים לכל השימושים של הרסק הקנוי, אך דרושה כמות כפולה ממנו כדי להשיג את אותו האפקט.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חולטים עגבניות בשפע מים רותחים במשך דקה. קולפים, חוצים ומסלקים את הזרעים (הם יוסיפו מרירות).

2

טוחנים את העגבניות במעבד מזון כ-2 דקות למחית אחידה.

3

מעבירים לסיר ומבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה עד שהנוזל מצטמצם בחצי. מדי פעם מערבבים.

4

מחממים תנור ל־100 מעלות.

5

יוצקים את מחית העגבניות לתבנית שטוחה בשכבה אחידה בגובה 1־2 ס"מ.

6

אופים 4־5 שעות עד שכל הנוזלים מתאדים ומתקבל רסק סמיך ומרוכז.

7

שומרים עד 10 ימים בצנצנת אטומה במקרר או עד חודשיים במקפיא. אם רוצים להאריך את חיי המדף של הרסק בלי להקפיא אותו, מוסיפים כף מיץ לימון על כל כוס רסק. רסק עם מיץ לימון יישמר עד 3 שבועות במקרר.