מתכון

תלושותי פיסטוק ואמרנה

המלית של פיסטוק ואמרנה מתקשרת יותר לקינוחי ראווה, אבל היא דווקא משתלבת מצוין עם בצק השמרים

11,777 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
תלושותי פיסטוק ואמרנה של ברי סייג | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
תלושותי פיסטוק ואמרנה של ברי סייג | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

התוצאה הסופית אלגנטית בהרבה מהעוגות הביתיות הרגילות.
בבצק אין נוזלים אלא רק שומן. כדי שהשומן ייטמע כהלכה, מתחילים את הכנת הבצק בחיבור בין הביצים לקמח והשהיה למנוחה בת שעה, המאפשרת לקמח לספוח את הנוזלים שבביצה ומקילה עליו לספוח בהמשך את השומן.

תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לסירופ סוכר

לקרם שקדים ופיסטוק

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

לשים קמח וביצים בקערת מיקסר עם וו לישה כ- 3 דקות לקבלת בצק אחיד. מכסים ומניחים בצד לשעה.

2

מוסיפים לקערה סוכר ושמרים ולשים כ- 2 דקות. מוסיפים מלח ולשים דקה נוספת. מוסיפים קוביות חמאה בהדרגה ולשים 7 דקות במהירות בינונית עד שהחמאה נטמעת ומתקבל בצק חלק ומבריק.

3

מכסים ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות ועדיף למשך הלילה.

מכינים סירופ סוכר

4

מביאים לרתיחה מים וסוכר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 2 דקות. מסירים מהכיריים ומצננים.

מכינים קרם שקדים ופיסטוק

5

מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה.

מרכיבים, ממלאים ומתפיחים

6

מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 36×40 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ. מורחים את המלית באופן שווה על הבצק ומפזרים מעל דובדבני אמרנה. חותכים את המלבן לאורכו ל- 3 רצועות שוות (ברוחב 12 ס”מ האחת) ומניחים את הרצועות זו על השנייה גבי זו.

7

חותכים את ערימת רצועות הבצק לריבועים ברוחב 8 ס”מ. מניחים 3 ריבועים בערימה ומקפלים למשולש. חוזרים על הפעולה עם כל ריבועי הבצק. מניחים את משולשי הבצק בתבנית משומנת היטב כשקודקוד המשולש פונה מטה.

8

מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.

9

אופים ומברישים בסירופ: מחממים תנור ל- 170 מעלות.

10

אופים כ-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה ואפויה גם בחלקה הפנימי.

11

מברישים את העוגה החמה בסירופ המצונן, ממתינים 5 דקות ומחלצים את העוגה מהתבנית. הופכים את העוגה ומברישים את החלק ששהה בתחתית התבנית בסירופ סוכר. מצננים לפני ההגשה.

12

שומרים את העוגה עטופה עד יומיים בטמפ’ החדר או מקפיאים ומחממים בתנור חם.