בהמשך פוגשים בטעם האגוזי המתוק והמיוחד במינו, שהולך מצוין עם תרד.
גיוונים:
• משתמשים בדלוריות במקום בדלעות ערמונים.
• אפשר לוותר על המילוי ולהקפיץ את תוכן הדלעת המרוככת עם התרד, הכרישה והתיבול הלימוני.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות.
2
אופים את הדלעות בשלמותן כשעה ורק אז חוצים בקלות או חוצים ואופים 30 דקות לריכוך.
3
מקפיצים כרישה במחבת עם חמאה ושמן זית כ-2 דקות על להבה בינונית-גבוהה. מתבלים בקליפת לימון, מלח ופלפל ומאדים עוד 3-2 דקות לריכוך.
4
כשהחמאה נספגת ומתחיל לעלות ניחוח, מוסיפים תרד, מכסים ומכבים את הלהבה. מניחים ל-5 דקות.
5
מרוקנים את חצאי הדלעות מגרעינים, ממלאים בתרד המאודה ומגישים מייד.