החומרים טבלת מידות ומשקלות
למח העצם
לצ'יפס שום
לזרעי חרדל שחור מוחמץ
לשאלוט חלוט
ל"ספגטי" צנון מוחמץ
לסלט בצד המנה
אופן ההכנה
למח עצם
1
מכניסים את העצמות לסיר עם מים קרים, מוסיפים חומץ, שום, תימין ופלפל שחור ומביאים לרתיחה עדינה. מוציאים ומצננים בחוץ על מגש עם נייר אפייה.
לצ'יפס שום
2
מכניסים את שיני השום הפרוסות לסיר עם מים קרים, ומביאים לרתיחה פעמיים. מייבשים את פרוסות השום ומטגנים בשמן סויה ב-120-140 מעלות. מעלים את הטמפרטורה מעט עד שהשום זהוב ופריך. מוציאים, מעבירים לנייר סופג ומתבלים במלח דק.
לזרעי החרדל
3
קולים את גרגרי החרדל (מתחילים במחבת קרה) עד שהם מתחילים "לקפוץ" במחבת. מורידים מהאש ומוסיפים חומץ עד שרובו נספג, מלח ושמן זית.
לשאלוט החלוט
4
חותכים את בצלי השאלוט לקוביות קטנות, מניחים במסננת קטנה, חולטים כחצי דקה במים רותחים בתוך המסננת ושוטפים במים קרים.
ל"ספגטי" צנון
5
מרתיחים את נוזלי הכבישה (חומץ אורז, סוכר ומלח), מצננים מעט עד שהנוזל חמים ומשרים את הצנונים בנוזל.
להרכבת המנה
6
מניחים את עצמות המח למשך 3 דקות במים חמים ולאחר מכן מכניסים אותן למשך 3 דקות לתנור בחום של 200 מעלות. מתבלים במלח ופלפל שחור, מפזרים מלמעלה את השאלוט החלוט, עירית קצוצה, זרעי חרדל וצ'יפס שום.
לסלט
7
מערבבים קלות את בצלי השאלוט הפרוסים, הצנוניות הפרוסות, עלי המיזונה (או הארוגולה), ספגטי צנון כבוש, ומתבלים במלח, פלפל ומעט שמן. ניתן להגיש עם לחם קלוי.