מתכון

עוגיות יין לבן, קלמטה, שמן זית ושוקולד

העוגיות האלו הן גרסה משלי ל־Canistrelli, עוגיות ספרדיות שהכרתי בהתמחות בצרפת אצל הקונדיטור כריסטוף מישלאק

9,250 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
עוגיות יין לבן, קלמטה, שמן זית ושוקולד של רינת צדוק. צילום: שני בריל
עוגיות יין לבן, קלמטה, שמן זית ושוקולד של רינת צדוק. צילום: שני בריל

במהלך ההתמחות הכנו את העוגיות האלו והן שבו את לבי – יש להן טעם מיוחד: מליחות של זית, מתיקות וחריפות עדינות ופריכות של ביסקוויט.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

ממיסים חמאת קקאו מעל בן מארי ומערבבים עם שמן זית, סוכר קנים, יין לבן וזיתי קלמטה קצוצים. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה, מלח ים וצ'ילי ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (לא יותר מזה).

2

מחממים תנור ל־160 מעלות. קורצים חתיכות בגודל כדור גולף מהבצק ומניחים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים של 2 ס״מ זו מזו (אין צורך לגלגל או להחליק את העוגיות). אופים 15־18 דקות עד שהעוגיות יבשות גם במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים לפחות 15 דקות.

3

ממיסים חמאת קקאו ושוקולד מעל בן מארי, תוך כדי ערבוב. מצננים 2־3 דקות וטובלים עוגייה אחר עוגייה בתערובת השוקולד כך שרק כשליש מהעוגייה יהיה מכוסה בשוקולד, מנערים ומניחים על מגש מכוסה נייר אפייה. מאחסנים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.