החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
1
שורפים את החציל על אש גלויה עד שהוא רך, מקלפים ומעבירים למסננת להגרת נוזלים וצינון.
2
שמים את בשר הטלה בקערה עם החציל, פטרוזיליה, בצלים מגוררים, כמון, פלפל אנגלי ואגוז מוסקט. מתבלים במלח ופלפל שחור ולשים כ־5 דקות עד שהבשר משנה את צבעו והופך למעין בצק אחיד. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 4 ס"מ, מגלגלים אותם בקמח, מסדרים על מגש ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
3
מחממים מעט שמן זית בסיר (שמתאים גם לתנור) ומטגנים את הכדורים מכל הצדדים עד שהם משחימים. מעבירים לצלחת.
4
מחממים תנור ל־250 מעלות.
לרוטב
5
מחממים מעט שמן זית באותו סיר ומטגנים בצל ופלפל חריף יחד עד הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את רסק העגבניות והמים ומרתיחים. מוסיפים לסיר את הקציצות, מכסים ומעבירים לתנור ל־15־20 דקות. מוציאים ומגישים מיד.