במקור – קינוח מרנג וגלידה, אשר בצורת ההגשה שלו מזכיר את ה-Vacherin – גבינה צרפתית רכה עם קרום לבנבן, אלא שהדמיון הוא, איך לומר, רופף. בעיני זה הרבה יותר דומה לקסטה, אבל תודו שוושרין נשמע הרבה יותר סטייל.
גיוונים:
• לגרסה קפאינית, מחליפים את פולי הקקאו בפולי קפה גרוסים.
• במקום גלוקוז אפשר להשתמש בסירופ תירס.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרנג:
לרוטב שוקולד:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-90 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מכינים מרנג
2
: מקציפים חלבונים במיקסר. כשמתחילים להבחין בגבעות, מוסיפים שליש מהסוכר תוך כדי הקצפה. כשמתחילים לראות פסגות רכות, מוסיפים שליש נוסף מהסוכר. כשהמרנג יציב, מוסיפים את השליש הנותר של הסוכר, ומקציפים כ-2 דקות, עד שהסוכר נבלע לחלוטין. מוסיפים אבקת קקאו ופולי קקאו ומערבבים בתנועות בודדות, ליצירת דוגמה משוישת.
3
מניחים 16 תלוליות מרנג על תבניות מרופדות בנייר אפייה בעזרת כף הגשה גדולה.
4
מייבשים בתנור כ-5 שעות.
מכינים רוטב שוקולד
5
: מרתיחים שמנת ומוסיפים שוקולד. משהים דקות בודדות ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים חמאה וגלוקוז ומערבבים.
6
מכינים עד 3 ימים מראש ושומרים בקירור. לפני השימוש מחממים קלות, רק עד שהרוטב חוזר למצב צבירה נוזלי.
מרכיבים ומגישים
7
: מניחים כדור נדיב של גלידה על חלקה התחתון (השטוח) של תלולית מרנג. מטפטפים מעט רוטב ומכסים בתלולית שנייה, ליצירת “כריך” גלידה. מניחים על צלחת ההגשה, יוצקים עוד רוטב ומגישים מייד.