לבן על לבן

מה עושים עם חלבונים?

כל מה שאפשר להכין עם החלבונים שנותרו מהפרדת הביצים
מאי 2019

בישלתם או אפיתם עם חלמונים ונותרו לכם חלבונים? לא הפרדתם ביצים לשווא. אספנו עבורכם מבחר רעיונות למה אפשר להכין עם הלבן של הביצה. שימו לב – החלבונים נשמרים ימים ספורים בלבד במקרר.

 

פיננסייר חמאה חומה של שף־קונדיטורית גבי גרינברג, משייה | צילום: מיקה גורוביץ
פיננסייר חמאה חומה של שף־קונדיטורית גבי גרינברג, משייה | צילום: מיקה גורוביץ

פיננסייר חמאה חומה עם רוטב חלב וקרמבל

למרות השם היומרני, העוגיות האלה סופר פשוטות להכנה. מוסיפים להן רוטב מתוק וקרמבל פריך ומקבלים קינוח רושם בקלות למתכון המלא
טרייפל לוז וקינמון של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סגנון: אינה גוטמן
טרייפל לוז וקינמון של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סגנון: אינה גוטמן

טרייפל לוז וקינמון

2 דירוגים
אפשר להגיש בקערה גדולה או בכלים אישיים או להניח כל רכיב בנפרד בצלחת גדולה ולתת לכל סועד להרכיב לעצמו את הביס המושלם למתכון המלא
איים צפים באנגלז לבנדר של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סגנון: אינה גוטמן
איים צפים באנגלז לבנדר של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סגנון: אינה גוטמן

איים צפים באנגלז לבנדר

3 דירוגים
אם אתם כבר שולטים ברזי המרנג, אתם חייבים להכין איים צפים: כדורי מרנג שבושלו במים רותחים וקיבלו מרקם רך ועדין להפליא למתכון המלא
ספינג' בסגנון קאריבי עם מרנג צרפתי של שף־קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שניר שרוני
ספינג' בסגנון קאריבי עם מרנג צרפתי של שף־קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שניר שרוני

ספינג' בסגנון קאריבי עם מרנג צרפתי

הקומפוט הקאריבי המעט חמצמץ משתלב נפלא עם הבצק המטוגן, והמרנג מוסיף אווריריות ומראה עדכני למתכון המלא
פיננסייה סיידר ושקדים בקרם שוקולד לבן וסילאן של שף קונדיטור אורן בקר. צילום: אסף אמברם. סטיילינג: לירון ברקן
פיננסייה סיידר ושקדים בקרם שוקולד לבן וסילאן של שף קונדיטור אורן בקר. צילום: אסף אמברם. סטיילינג: לירון ברקן

פיננסייר סיידר ושקדים בקרם שוקולד לבן

1 דירוגים
עוגיות שקדים עדינות בניחוח תפוחים ובמילוי קרמי - קינוח שמתאים במיוחד לשולחן החג של ראש השנה למתכון המלא
פאי גלידת לימון-מסקרפונה עם מרנג חרוך. צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו
פאי גלידת לימון-מסקרפונה עם מרנג חרוך. צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו

פאי גלידת לימון-מסקרפונה עם מרנג חרוך

הקונדיטורית נעמה גאון ממציאה מחדש את האלסקה האפויה - יצירה מתוקה-קפואה-מוגזמת במובן הכי טוב של המילה למתכון המלא
  • עוגיות חמאה מקושטות ברויאל אייסינג. צילום: ריאן | סגנון: רותם ניר
    עוגיות חמאה מקושטות ברויאל אייסינג. צילום: ריאן | סגנון: רותם ניר
  • עוגיות חמאה מקושטות ברויאל אייסינג. צילום: ריאן | סגנון: רותם ניר
    עוגיות חמאה מקושטות ברויאל אייסינג. צילום: ריאן | סגנון: רותם ניר
  • עוגיות חמאה מקושטות ברויאל אייסינג. צילום: ריאן | סגנון: רותם ניר
    עוגיות חמאה מקושטות ברויאל אייסינג. צילום: ריאן | סגנון: רותם ניר

עוגיות חמאה מקושטות ברויאל אייסינג (סוכר צבעוני)

1 דירוגים
עוגיות חמאה גדולות וצבעוניות שהילדים ישמח להכין יחד אתכם - וכמובן לאכול למתכון המלא