מתכון

טארט פרג ואגסים עם שטרויזל גרנולה

פרג טרי עושה פלאים בתוך עוגה ומקנה טעם ייחודי ומראה חגיגי. הגרנולה הפריכה שמעל מוסיהפ אקסטרה פריכות לחגיגה

דצמבר 2015
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

 

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לשטרויזל גרנולה:

למלית:

לקישוט:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מעבדים קמח, סוכר וחמאה במעבד מזון עד לקבלת תערובת של פירורים דקים. מוסיפים ביצה ומעבדים בפולסים למרקם של פירורים גסים.

2

מוציאים שליש מכמות הפירורים, משטחים על מגש ומעבירים למקפיא. את שני השלישים הנותרים אוספים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים 20 דקות.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית טארט (אין צורך לשמן). מניחים על הבצק נייר אפייה ומפזרים קטניות שישמשו כמשקולת.

5

אופים אפייה עיוורת כ-10 דקות עד שמתחיל להתייצב. מסירים את המשקולת ומצננים. משאירים את התנור פועל.

מכינים את המלית:

6

מביאים לרתיחה כוס חלב, סוכר וחמאה על להבה בינונית. מוסיפים פרג וסולת, מערבבים היטב (אם התערובת יבשה, מוסיפים עוד חלב, מכסימום 1/2 כוס) וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב רצוף בכף עץ עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהכיריים ומצננים.

7

מוסיפים קליפת לימון, וניל, גבינת שמנת, ביצה, קוביות אגסים ושקדים ומערבבים. יוצקים על הקלתית.

8

מכינים שטרויזל, אופים ומגישים: מערבבים את פירורי הבצק הקפואים עם אגוזים, שומשום ושיבולת שועל ומפזרים על המלית.

9

אופים 30-25 דקות עד שהפירורים בצבע זהוב בהיר ומצננים.

10

בוזקים אבקת סוכר לקישוט ומגישים בטמפ' החדר.