גרגיר הפלא

עוגות הפרג הכי טובות

רוגעלך, עוגה בחושה, שושנים ועוד מבחר עוגות מנוקדות בזרעים השחורים והמטריפים
מרץ 2019

בחודש אדר, סביב פורים, המזווה מתפקע מפרג טרי. הפרג נוטה להתעפש ולהתקלקל מהר מאוד, ולכן כדאי לטעום אותו לפני הקנייה. כשהוא מתקלקל, טעמו הייחודי הופך למר. לאחר שקניתם את הפרג הטחון מומלץ לאחסן אותו במקפיא ולא יותר מחודשים ספורים. מכיוון שהזמן קצר והמלאה מרובה מומלץ לנצל את ההזדמנות ולהכין ממנו שלל עוגות מפתות שרק ירוויחו משילובם של הגרגירים הטריים. עוד מתכונים לפורים >

עוגת שיש קוקוס, פרג ושוקולד מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר
עוגת שיש קוקוס, פרג ושוקולד מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר

עוגת שיש קוקוס, פרג ושוקולד

6 דירוגים
בלילה המבוססת על קוקוס ופרג. את דוגמת השיש יוצרים בעזרת גנאש שוקולד המורכב ממעט שמן קוקוס ושוקולד מריר למתכון המלא
עוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד של זהר ורן שמואלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
עוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד של זהר ורן שמואלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

עוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד

2 דירוגים
עוגת פרג מצופה שוקולד ומוגשת עם קערית של ריבת שזיפים. אפשר לוותר על הריבה ולהגיש עם אוכמניות או פטל טרי למתכון המלא