מה עושה אותי הכי אופטימית? אוכל כמובן. את השנה החדשה אני מתחילה עם מתכון קליל וטעים למעטפות פילו במילוי כבד עוף.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להברשה על העלים:
לטיגון הכבדים:
להברשה:
אופן ההכנה
מכינים את המלית:
1
מטגנים את כבדי העוף במחבת משני הצדדים, עד ששחומים מבחוץ אך עדיין ורדרדים במרכזם. מצננים.
2
אפשר להוסיף למלית רצועות של בצל מטוגן – מתחילים עם טיגון רצועות הבצל ורק כאשר הן שחומות, מוסיפים את כבדי העוף.
מכינים את המעטפות:
3
חוצים עלה פילו לשניים ושמים אותו לאורך על קרש חיתוך. מרססים את העלה בשמן. מניחים מעט מהמלית (כף גדושה בערך) בקצה הקרוב אלינו, מקפלים את השוליים כסנטימטר מכל צד ומגלגלים לצורת מעטפת.
4
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים למעלה ביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום.
5
אופים בחום של 190 מעלות כ- 20 דקות, עד הזהבה.