איך מכינים קציצות עוף אפויות פריכות ועסיסיות במיוחד? מוסיפים עסיסיות בעזרת בצל מגורר ומגלגלים בביצה ופירורי לחם שמעניקים מעטה פריך.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי (לא חובה):
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן.
2
מרסקים חומוס במעבד מזון. מוסיפים עוף, שום, בצל, תבלינים וביצה ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים במקרר לחצי שעה.
3
יוצרים קציצות, טובלים בביצה ובפירורי לחם ומניחים בתבנית. משמנים או מתיזים ספריי שמן.
4
אופים כ-30 דקות, עד שהקציצות מוכנות.
מוסיפים עסיסיות – בצל מגורר, מחית של כרישה, תפוחי אדמה או בטטה.
מוסיפים אווריריות – קורט סודה לשתייה, ביצים ופירורי לחם.
מוסיפים ארומה – עשבי תיבול טריים או יבשים.
מוסיפים פריכות – ציפוי של שומן או ביצה ומעליו פירורי לחם (יבש או טרי, אפשר גם פירורי גריסיני או פירורי פנקו יפניים), זרעי שומשום (רגיל ושחור) או קצח, שבבי דגנים שונים כמו: בורגול, קוסקוס או סולת ותבלינים כתושים כמו זרעי כוסברה קלויים וכתושים