החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-250 מעלות.
2
טוחנים 2 בצלים, ראס אל-חנות, מלח ופלפל למחית במעבד מזון.
3
פורסים את 2 הבצלים הנותרים לטבעות ומניחים בתחתית תבנית צלייה עמוקה, שיכולה להכיל את הבשר בנוחות.
4
מושחים כתף טלה במחית הבצל והתבלינים מכל הצדדים ומניחים על מצע הבצלים.
5
מעבירים את התבנית (לא מכוסה) לתנור וצולים 40-30 דקות עד שהבשר משחים מעט.
6
יוצקים מים לתבנית כך שיגיעו למחצית גובהו של נתח הטלה ומכסים את התבנית במכסה או ברדיד אלומיניום. מנמיכים את הטמפרטורה של התנור ל-200 מעלות וצולים שעה.
7
מוציאים את התבנית, מסירים את המכסה ובעזרת כף נוטלים מהנוזלים שבתחתית ומשקים את חלקו העליון של הנתח. מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות. מכסים את התבנית, מחזירים לתנור וצולים שעה.
8
שוב מוציאים את התבנית מהתנור ושוב משקים את חלקו העליון של הנתח בנוזלים שנקוו בתחתית התבנית. מכסים את התבנית, מחזירים לתנור ואופים שעה נוספת.
9
מגישים חם למרכז השולחן לצד סלט כרוב ורימונים מתובל בהרבה מיץ לימון, טחינה, קערית עם עלי נענע וצלוחית פלפלים חריפים.