חיפוש מתקדם

אודות

המבחר האמין ביותר של מתכונים ברשת. כולם נוסו על ידי צוות על השולחן ופורסמו במגזין “על השולחן”

“על השולחן מרכז גסטרונומי” נוסד בשנת 1991 על ידי ז’אנה ואילן גור כבית תוכן העוסק במגוון נושאים קולינריים – בישול, אפייה, יין, אלכוהול ועוד. המרכז פונה לקהל של אוהבי הבישול והאפייה בישראל, כמו גם לאנשי מקצוע בתחומי ההסעדה השונים ומפתח מתכונים לשתי הקבוצות.
החברה הוקמה על ידי ז’אנה ואילן גור, בני זוג בחיים ושותפים לעסק מראשית דרכו. תחומי הפעילות העיקריים של החברה הם הוצאה לאור של ספרים ומגזינים, ניהול תוכן אינטנרטי, עריכת קמפיינים ומחקרים בתחום הגסטרונומיה והמסעדנות וקיום אירועים גסטרונומיים.

על השולחן רואה חשיבות בקידום תרבות האוכל בישראל, תוך חשיבה מקורית, רמת עשייה גבוהה ואיכותית, התלהבות, תשוקה וסקרנות. תפיסת העולם שלנו רואה בגסטרונומיה בכלל ובבישול ממרכיבים טבעיים ומקומיים בפרט – חלק מסגנון חיים מתפתח הרלוונטי לציבור רחב – הן בתחום הפרטי והן בתחום המקצועי.

 

על השולחן – מגזין גסטרונומי

על השולחן הוא מגזין האוכל המצליח והמוערך ביותר בישראל – כלי תקשורת מרכזי בקרב שפים, מסעדנים וחובבי גסטרונומיה. המגזין יוצא לאור מדי חודש על נייר כרומו מהודר בצבע מלא. בעל השולחן כותבים טובי המומחים בתחומי הגסטרונומיה השונים, והוא כולל כ-60 מתכונים מדי חודש. למגזין “אורך נשימה” ייחודי – הגליונות נותרים רלוונטיים לאורך זמן ומדי חודש נמכרים מאות גיליונות קודמים.
בכל גיליון כתבות על חומרי גלם, תופעות קולינריות, לייף סטייל ועוד. בין המדורים הקבועים: שוק – מדור צרכנות קולינארי, הכולל דיווחים אודות מוצרים, חקלאים, תוצרת טרייה, שווקים, ציוד למטבח; אוכלים בחוץ – מדור המסעדות של המגזין, הכולל ביקורות, המלצות ודיווחים אודות אירועים בתחומי הגסטרונומיה; אוכלים בבית – אזור נרחב בתוך המגזין, הכולל מתכונים קלים ומהירים ליומיום, המשתמש בחומרי גלם עונתיים, זמינים ומקומיים; שותים – כתבות והמלצות אודות יין ואלכוהול.

 

Foodie – מועדון המנויים של על השולחן

מועדון פודי הוא המועדון של מנויי על השולחן. חברי המועדון נהנים מהנחות בבתי עסק בתחום האוכל בישראל – מעדניות, מסעדות, יקבים וכו’ – וכן מאירועים בלעדיים למועדון כמו סדנאות, ארוחות פרטיות, סיורים ועוד.

 

הוצאה לאור

“האוסף המתוק של על השולחן”, שיצא בשנת 2002 היה הספר הראשון בהוצאת על השולחן. מאז הוציא על השולחן לאור עשרות ספרי מתכונים. להלן הבולטים שבהם: “ששת” – סדרה בסיסית למטבח הכוללת 4 ספרי מתכונים: ששת בישול, ששת מאפים, ששת מתוקים וששת במזרח הרחוק; סדרת פינת אוכל – 15 ספרים בפורמט קומפקטי שהוקדשו לתחומי בישול שונים: מרקים, אורז, תפוחי אדמה, קינוחים וכו’; “שוקולד” ספר אלבומי המשלב מתכוני שוקולד עם הסטוריה וחומר מקצועי (בעריכת קרין גורן); “מטבח ישראלי” מאת עומר מילר, “מיקי שמו – המיטב”, ו”שבתות וחגים עם מיקי שמו”; “ספר הפסטה של על השולחן”; “על השולחן אקספרס”; “המטבח הבריא של על השולחן”; “המטבח הצמחוני של על השולחן”; “קסם המטבח המרוקאי”; “האוצר של על השולחן” ועוד.

 

פעילות בחו”ל

בשנת 2007 יצא לאור הספר The book of New Israeli food, פרי עטה של ז’אנה גור, העורכת הראשית של על השולחן. הספר כולל מתכונים ישראליים עכשויים, כמו גם מסורתיים שלבשו צורה חדשה בארץ. זכה להצלחה רבה ובשנת 2008 יצא הספר לאור בניו יורק, על ידי הוצאת שוקן מבית רנדום האוס. הספר גם תורגם לגרמנית ויצא לאור בגרמניה על ידי הוצאת Umschau.
בשנת 2008 הוציאה מערכת על השולחן לאור את הספר Fresh flavors from Israel – אוסף מתכונים ישראליים מסורתיים וחדשניים. הספר יצא לאור גם בצרפתית בשנת 2011.
ב-2014 ראה אור ספרה של ז’אנה גור Jewish Soul Food From Minsk to Marrakesh והפך לאחד מספרי האוכל המבוקשים באתר אמזון.

 

במקביל מייצגת ז’אנה גור, העורכת הראשית של ההוצאה, את הגסטרונומיה של ישראל בהרצאות וסדנאות בארץ ובחו”ל בעיקר בארה”ב. הפעילויות מתבצעות בשיתוף גורמים כמו משרד החוץ, משרד התיירות וארגונים יהודיים שונים.

 

הפקות ופרסום

על השולחן עוסק גם בהפקת קמפיינים לגורמים שונים בתחומי המזון, הן לשוק המקצועי והן לשוק הפרטי. בין לקוחותינו: החטיבה הקולינרית של אסם, נסטלה פרופשיונל, נספרסו, יקב רמת גולן, טיב טעם וקבוצת ישרקו, מחלבות גד, תנובה, חוות השמפיניון, דיפלומט, יוניליוור פוד סולושנס ועוד.

 

מחלקת הדיגיטל של “על השולחן” מציעה ללקוחות גם שירותי ניהול אתר, ליווי בבניית אתרים וניהול מדיות חברתיות.

 

מדיה דיגיטלית

אתר על השולחן הוא האתר המועדף על חובבי האוכל בישראל. באתר – כל מה שחובב בישול וגם מי שעושה את צעדיו הראשונים בתחום צריך: כתבות גסטרונומיות, מדריכים ומאגר המתכונים הגדול בארץ. מדי חודש נצפים באתר כמיליון עמודי תוכן ומתכונים.

 

“על השולחן ברשת”, הניוזלטר השבועי של האתר, נשלח אחת לשבוע לכ-100,000 חובבי אוכל; לעמוד הפייסבוק של על השולחן למעלה מ-95,000 אוהדים.

 

בנוסף, מפעילה מחלקת הדיגיטל גם את אתר שפים המיועד למסעדנים ושפים ואת האתר Taste of Israel – אתר הבית של ז’אנה גור, העורכת הראשית, המוקדש לאוכל ישראלי ויהודי.

 

יצירת קשר:

משרדי המערכת:
על השולחן, אשכנזי 36, תל אביב
כתובת למשלוח דואר: ת.ד. 13196 תל אביב 61131
טל – 03-6488898
פקס – 03-6483338
דוא”ל – Info@hashulchan.co.il

צוות:
מנכ”ל: אילן גור ilan@hashulchan.co.il
עורכת ראשית: ז’אנה גור janna@hashulchan.co.il
עורכת מגזין “על השולחן”: יעל כלב yael@hashulchan.co.il
עורכת משנה: יונית נפתלי קו-אל nafyonit@hashulchan.co.il
עריכה גסטרונומית: אלונה אייזנברג alona@hashulchan.co.il
עורך יין: אבירם כץ katzaviram@gmail.com
מנהלת מגזין “על השולחן”: איריס גלברט iris@hashulchan.co.il
סמנכ”ל דיגיטל: לי גיל li@hashulchan.co.il
מנהלות פרויקטים מחלקת דיגיטל: ליאת לדרפיין liat@hashulchan.co.il ; יערית כהן yaarit@hashulchan.co.il
מפיקת תוכן שיווקי: ליטל אלקויטי lital@hashulchan.co.il
מנהלת תוכן דיגיטל: יעל רייף yaelr@hashulchan.co.il
פרסום וניהול תיקי לקוחות: הגר פרידנזון hagar@hashulchan.co.il; מורן ניר moran@hashulchan.co.il
מנהל מחלקת מנויים ומועדון “פודי”: רעות לוי reut@hashulchan.co.il
מנהלת שירות לקוחות: שיר שירן  sherut@hashulchan.co.il
עיצוב: ורדה עמיר, טל חבר – סטודיו “על השולחן”
מנהלת משרד: דקלה לוי dikla@hashulchan.co.il
נציגי מכירות: נירה עצמון, קרני מיוחס, שקד דגן tele@hashulchan.co.il