חיפוש מתקדם

אושפלאו אסאדו ונקניקיות

מתכון לאושפלאו אסאדו ונקניקיות
צילום: דניאל לילה, שני בריל, שני הלוי

ירוק עז של החורף הגלילי, זרזיפי גשם ושמיים מעוננים קידמו את פני הבאים והעניקו רובד של קסם אירופאי לאליפות הפויקה הראשונה בהיסטוריה, מייסודם של יקב הרי גליל ויקב רמת הגולן. שורה של עמדות בישול התמקמה ברחבת היקב. בפינה עמדה ססגונית של חומרי גלם, במרכז – “איים” של יין, משקאות וכיבוד. הלהיט בלאן דה נואר – יין לבן מענבים אדומים, שזה עתה השיק היקב. פויקה קיבוץ גלויות: אושפלאו בוכרי משובץ בנתחי בשר עסיסיים וירקות שורש, יין ונקניקיות. בתחרות הוגשה המנה עם טורטליני, שצוות המסעדה הכין במקום. אתם יכולים להכין את הטורטליני בבית, לקנות אותם מוכנים או לוותר עליהם לגמרי – בכל מקרה תצא לכם קדרה טעימה ועשירה.

חומרים

לשקית האורז:

אופן ההכנה

  1. מכינים את שקית האורז: מערבבים אורז עם טלה קצוץ, שום, פטרוזיליה קצוצה, ארטישוק ירושלמי, מלח, פלפל ושמן זית. מכניסים את התערובת לשקית בד וסוגרים כך שיישאר מקום פנוי כפול מנפחו של האורז, שהרי הוא תופח מאוד במהלך הבישול.
  2. מרכיבים את התבשיל: מחממים פויקה, יוצקים שמן זית ומשחימים את הבשר 10 דקות מכל הצדדים.
  3. מוסיפים 2/3 מכמות הירקות, תבלינים, עשבי תיבול, רוטב עגבניות ויין ומביאים לרתיחה. מוסיפים מים עד 3 ס"מ מעל התבשיל ומביאים לרתיחה. מכסים, מעבירים לחום נמוך (על גחלים) ומבשלים שעה.
  4. ‏מניחים את שקית האורז על התבשיל, מכסים את הפויקה ומבשלים כשעה וחצי.
  5. מוציאים את שקית האורז, מוסיפים לסיר סילאן ורכז רימונים ואת יתר הירקות ומערבבים. מוסיפים נקניקיות ומבשלים עוד 10 דקות לפני שמגישים.

תגידו, מה כבר אפשר לחדש בפויקה? שמים כמה חתיכות בשר וירקות בסיר, מוסיפים נוזל ותבלינים, מדליקים את האש ומקווים לטוב. אבל כאשר מאחורי סיר הברזל עומדים שפים וטבחים ממיטב המסעדות בארץ, אין גבול ליצירתיות: קובות ירושלמיות, ירקות ממולאים, דגים ואפילו פסטה תוצרת בית נכנסו לסיר, לצד תבלינים, עשבי תיבול וכמובן המון בקבוקים של יין.
בשולחן שבמרכז הרחבה התמקם חבר השופטים: אורי ירמיאס (“אורי בורי”), חיים טיבי (“טיבי’ס”) עמוס שיאון (“הלנה”) וזוזו חנא (“מגדלנה”, “תנורין”). השופטים טעמו (עיוור) והכתירו את אלופי הפויקה: במקום הראשון: מסעדת “מסה” תל אביב, במקום השני: מסעדת “כרמים” ממושב סגולה ובמקום השלישי “פוקצ’ה גן הצפון” בצומת הגושרים בצפון.

הערה: בשטח השתמשו אנשי המסעדה בנקניקיות כבד, שהשף סהר רפאלי הכין בעצמו במסעדה, אך אפשר לשלב גם צ’וריסוס קנויות.

13 באפריל 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *