חיפוש מתקדם

במיה כבושה

מתכון לבמיה כבושה
צילום: דניה ויינר | סגנון: טליה סטולרסקי | ייעוץ: אורי מאיר צ'יזיק

חגיגה אמיתית לאוהבי הירקות הכבושים. מומלץ ביותר.

חומרים

לתחמיץ:

אופן ההכנה

1. מסירים בזהירות את גבעולי הבמיה בעזרת סכין חד, בלי לפצוע את התרמיל. מעבירים למסננת, שוטפים ומסננים היטב. מפזרים 2 כפות מלח גס ומשהים ל-10 דקות. שוטפים היטב את המלח ומסננים. 2. מניחים בתחתית צנצנת מעוקרת את גבעולי השמיר ועליהם את הבמיה. 3. מבשלים את חומרי התחמיץ בסיר. מערבבים עד שהסוכר נמס ומביאים לרתיחה. 4. יוצקים את התחמיץ הרותח על הבמיה וסוגרים את הצנצנת. הבמיה תהיה מוכנה כעבור שלושה ימים. ביומיים הראשונים יש לפתוח את הצנצנת ולדחוס בעזרת כף את הבמיה אל תוך התחמיץ, כי יש לה נטייה לצוף.

5 קטנות על במיה

  • יש מינים רבים של במיה שנבדלים בגודלם (אורכם יכול לנוע בין 5 ל-20 ס”מ) ובצבע. הבמיה היא היחידה במשפחת החלמיתיים הנאכלת כתרמיל. לאותה משפחה שייכת גם החוביזה, היא החלמית, המוכרת לנו מהמטבח המקומי ונאכלת כצמח בר.
  • בעולם אפשר למצוא במיה אדומה, אך זן זה לא גדל בארץ.
  • שמן מזרעי הבמיה משמש לבישול בדרום אמריקה, וצבעו צהוב ירקרק.
  • במיה צעירה אפשר לאכול גם כשהיא חיה, ואז יתרונותיה הבריאותיים גדולים יותר.
  • לפי סברה מוטעית הבמיה שייכת למשפחת הסולניים, ולכן לא מומלצת לאכילה. אך היא שייכת למשפחת החלמיתיים, ולמזונות הסופר-בריאים.