במיה

טרייה בסלט מרענן, מבושלת בתבשיל חם, מוקפצת, מוחמצת או כבושה - מתכונים עונתיים עם במיה
מאי 2020
ראגו צמחוני עם כרישה מעושנת ופטריות בשרניות, שמגישים בתוך דלעות ערמונים אפויות של שף דייוויד פרנקל. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)
ראגו צמחוני עם כרישה מעושנת ופטריות בשרניות, שמגישים בתוך דלעות ערמונים אפויות של שף דייוויד פרנקל. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)

ראגו צמחוני של דיוויד פרנקל

תבשיל בעל טעמים עמוקים, חורפיים ועשירים שאפשר להגיש על פסטה או בתוך דלעת ערמונים למתכון המלא
שוק טלה על ראגו עגבניות שרי ובמיה של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל
שוק טלה על ראגו עגבניות שרי ובמיה של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל

שוק טלה על ראגו עגבניות שרי ובמיה

את שוקי הטלה צולים עם העצם, כשהן עטופות בעשבים ובגבעולי שום ירוק - כך הארומות והטעמים של העשבים נספגים בבשר למתכון המלא
  • במיה תאילנדית במילוי דג צלוי בדובדבנים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
    במיה תאילנדית במילוי דג צלוי בדובדבנים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
  • במיה תאילנדית במילוי דג צלוי בדובדבנים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
    במיה תאילנדית במילוי דג צלוי בדובדבנים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

במיה תאילנדית במילוי דג צלוי בדובדבנים

מנה פשוט יפהפייה - כל ביס משלב מתוק, מלוח, חמוץ, חריף, פריך, רך ואת הטעם הכל כך ייחודי ועשבוני של הבמיה למתכון המלא
במיה של קיץ מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר וחגית ביליה
במיה של קיץ מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר וחגית ביליה

במיה של קיץ

האמונה אומרת שאם קוטמים רק את הצ'ופצ'יק בלי כל פטמת הבמיה, ואז נותנים זץ של חום סיר - אין ריר! לי הריר לא מפריע, אני מזילה ריר על הבמיה בכל מקרה למתכון המלא
קארי במיה, שרי ובצלים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
קארי במיה, שרי ובצלים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

קארי במיה, שרי ובצלים

המטבח ההודי יודע לעשות כבוד לירקות בכלל ולבמיה בפרט. התרמילים מתבשלים ברוטב מתובל היטב על בסיס חלב קוקוס למתכון המלא
מחבת דגים וירקות צרובים ביוגורט של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
מחבת דגים וירקות צרובים ביוגורט של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

מחבת דגים וירקות צרובים ביוגורט

3 דירוגים
מחבת אחת שיש בה הכל - רוטב היוגורט הסמיך סופג לתוכו עסיס מהדגים שנצלים מעליו ומהירקות הצרובים שמתחתיו למתכון המלא
במיה ביל'זית- סלט במיה ורכז רימונים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
במיה ביל'זית- סלט במיה ורכז רימונים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

סלט במיה ורכז רימונים – במיה ביל'זית

1 דירוגים
ירק בשמן זית הוא ז'אנר מאוד פופולרי במטבח הלבנטיני. טיגון הבמיה שומר על המרקם המוצק ומעדן את הריריות למתכון המלא
כתך בקר בתמרינדי ועגבניות עם רימונים של הלל תווקולי. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: אינה גוטמן
כתך בקר בתמרינדי ועגבניות עם רימונים של הלל תווקולי. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: אינה גוטמן

כתף בקר בתמרינדי ועגבניות עם רימונים

4 דירוגים
נתח בשר בבישול ארוך הוא מנת חג קלאסית. כאן היא מגיעה בשילוב הטעמים החמוצים והמתוקים האופייני למטבח הפרסי למתכון המלא
במיה תאילנדית על יוגורט של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
במיה תאילנדית על יוגורט של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

במיה תאילנדית על יוגורט

הבמיה התאילנדית מתאימה למנות קיציות, זריזות וקלות - הקפצה קצרה במחבת ותיבול עדין ומדויק ויש לכם מנה מרעננת למתכון המלא
במיה תאילנדית מוקפצת עם עגבניות וגבינת המאירי. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
במיה תאילנדית מוקפצת עם עגבניות וגבינת המאירי. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

במיה תאילנדית מוקפצת עם עגבניות וגבינת המאירי

מנה שעובדת גם כסלט וגם על ברוסקטה. אם לא מצאתם במיה תאילנדית גם הרגילה תצלח, קחו בחשבון שזמן ההקפצה יתקצר למתכון המלא