חיפוש מתקדם

בראוניז שוקולד עם כדורוני לוטוס

(1 חוות דעת)
מתכון לבראוניז שוקולד עם כדורוני לוטוס
צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

כדורוני לוטוס יוצרים ניגוד מקסים בטעם ובצבע לבראוניז העסיסיים. חותכים לקוביות קטנות ומשתדלים שכל קובייה תכיל כדור לוטוס קטן.

חומרים

  • 150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס
  • 50 גרם (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר
לבראוניז:

אופן ההכנה

  1. מכינים כדורי לוטוס: מנפים אבקת סוכר לקערה. מוסיפים ממרח לוטוס ומערבבים היטב בעזרת כף או כפית עד שמתקבלת תערובת דמויית בצק נוח, רך ולא דביק.
  2. יוצרים כדורונים בקוטר כ-2-21/2 ס”מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא בזמן שמכינים את הבראוניז.
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מכינים את הבראוניז: ממיסים שוקולד, חמאה ואבקת קפה נמס במיקרוגל ומערבבים היטב. מוסיפים סוכר ומערבבים היטב. מצננים כ-10 דקות.
  5. מוסיפים לבלילה ביצים אחת-אחת וטורפים היטב עד שהן נטמעות. מנפים מעל התערובת קמח, מוסיפים מלח ומערבבים היטב רק עד שהקמח נטמע בבלילה.
  6. יוצקים לתבנית את בלילת הבראוניז ומיישרים את פני השטח בעזרת מרית. נועצים את כדורוני הלוטוס בבלילה בפיזור אקראי, כך שפניהם יבצבצו מעט.
  7. אופים כ-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז התבנית יוצא עם פירורים לחים.
  8. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. מעבירים את התבנית למקרר למשך שעתיים בכדי להקל על החיתוך.
  9. מסירים את השוליים בעזרת סכין ארוך ומשונן וחותכים את הבראוניז לריבועים בגודל 3 ס”מ.
  10. שומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר עד 3 ימים או במקרר עד שבוע.
תגובות

תגובות (1)

  • תמי דסאו-צפריר 23 בנובמבר 2016 12:10 השב

    סליחה אבל ממש לא אהבתי ולא ממליצה. כדורי הלוטוס עם אבקת הסוכר – רעיון רע והבראוניז עצמם יצאו יבשים (יש מצב שאפיתי יותר מידי זמן).

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *