חיפוש מתקדם

בריוש אישי עם שוקולד קצוץ וקראמבל קקאו

מתכון לבריוש אישי עם שוקולד קצוץ וקראמבל קקאו
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מאפה צרפתי מפנק במיוחד הנעשה מבצק שמרים ועשיר בחלב, חמאה ושוקולד. חשוב לקרר את הבצק במשך 12 שעות לפחות ולא לוותר על התפחה נוספת.

חומרים

לקראמבל קקאו
להברשה

אופן ההכנה

  1. מכינים את כדורי הבצק ומתפיחים פעמיים: שמים שני סוגי קמח, שמרים, סוכר, מלח וביצים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 3-2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק. מוסיפים חמאה בהדרגה ולשים עוד 6-5 דקות לבצק רך ואחיד. מוסיפים שוקולד ולשים רק עד שהוא נטמע בבצק.
  2. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות. הבצק לא יכפיל את נפחו וזה בסדר. מעבירים את הבצק למקרר ל-12 שעות.
  3.  שמים את הבצק על משטח מקומח ומחלקים ל-15 כדורים. מניחים בתבניות בריוש חד-פעמיות בקוטר 9 ס"מ וגובה ½3 ס"מ. מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים עד להכפלת הנפח.
  4. בינתיים מכינים קראמבל קקאו: מערבלים את כל החומרים לפירורים במיקסר עם וו גיטרה. שומרים במקרר עד האפייה.
  5. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6.  מברישים את פני הבצק בביצה ומפזרים מעל קראמבל קקאו.
  7.  אופים 15 דקות עד שהמאפים מזהיבים יפה.
  8. הבריוש במיטבו ביום ההכנה, אך אפשר לשמור במקפיא ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.