חיפוש מתקדם

בריוש ארל גריי ותמרים

מתכון לבריוש ארל גריי ותמרים
צילום: אסף אמברם | סגנון: דלית רוסו

הבריוש הזה מזכיר בטעמיו את השילוב המסורתי שחביב מאוד על האנגלים: סטיקי טופי פודינג עם כוס תה ארל גריי. הארומה הפרחונית של התה מחמיאה מאוד לטעמים המתקתקים של התמרים.

חומרים

לבצק:
למלית:
  • 120 מ”ל (1/2 כוס) חלב
  • 2 כפות עלי תה או 4 שקיות תה ארל גריי
  • 1 כוס מחית תמרים
לשימון הרינגים:
להברשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: לשים את כל החומרים חוץ מחמאה במיקסר עם וו לישה כ-8 דקות לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים במגבת לחה ומתפיחים 20 דקות.
  2. מוסיפים חמאה בהדרגה תוך כדי לישה ולשים 4-3 דקות עד שהיא נטמעת בבצק. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. חובטים בבצק כדי להוציא ממנו את האוויר ומעבירים למקרר לשעה.
  4. מכינים את המלית: מביאים לרתיחה חלב ועלי תה בסיר קטן. מסירים מהכיריים, משהים 15 דקות ומסננים. מוסיפים מחית תמרים ומערבבים היטב עד לקבלת ממרח אחיד וחלק. מצננים.
  5. ממלאים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 2 ס”מ. מורחים את המחית, מגלגלים לנקניק ופורסים לפרוסות באורך 4 ס”מ.
  6. משמנים בחמאה את הדפנות של רינגים אישיים בקוטר 7 ס”מ וגובה 9 ס”מ, מפזרים סוכר ומנערים את עודפי הסוכר. מסדרים את הפרוסות ברינגים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים 25 דקות.
  7. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  8. מברישים את המאפים בביצה ואופים 30-25 דקות להזהבה.