חיפוש מתקדם

ברק גבינות

מתכון לברק גבינות
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אצל הטורקים קוראים לו brek ואצל הבולגרים — banitza. בשני המקרים מדובר במאפה גבינות עשיר על בסיס בצק פילו או יופקה. לצד הגבינות משלבים תרד, חצילים, עגבניות ועוד. גם מי שמעולם לא עבד עם עלי פילו לא יפשל כאן, כי העלים מכווצ’צ’ים ואין כל חשיבות לשמירה על שלמותם.

חומרים

למלית:
לציפוי:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את המלית: טורפים ביצים וחלב בקערה. מוסיפים גבינות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  3. מרכיבים את הברק ואופים: מקמטים 5 עלי פילו או יופקה ומסדרים בתבנית, כך שכל תחתית התבנית מכוסה. יוצקים מעל מחצית מן המלית. חוזרים על הפעולה פעם נוספת: 5 עלים מקומטים ושאר המלית. מכסים את המאפה ב-2 עלי פילו ודוחסים את שולי הבצק לתוך התבנית. יוצקים חלב ומפזרים קוביות חמאה באופן שווה.
  4. אופים בתנור החם 40-35 דקות עד שהברק זהוב.
  5. מגישים חם. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.
12 ביולי 2017
תגובות

תגובות (3)

  • לירון 19 בנובמבר 2017 19:55 השב

    לא הבנתי איך מקמטים

    • noa.ochayon 20 בנובמבר 2017 8:47 השב

      היי לירון, מקמטים בעדינות ומניחים בתבנית. את יכולה לראות איך העלים נראים אחרי האפייה בתמונה וכך להבין את רמת הקימוט הנדרשת. בהצלחה!

  • קרן 29 בדצמבר 2017 18:11 השב

    מה הכוונה בחצי קוביית גבינה? איזו גבינה?

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *