חיפוש מתקדם

גונדי

מתכון לגונדי
צילום: אילן נחום | סגנון: דלית רוסו

בפעם הראשונה שראיתי גונדי במרק חשבתי שמישהו התעצל והכין קניידלעך ענקיים. בטעימה מתגלה עולם אחר: כופתאות קלילות ועדינות, עשויות מעוף טחון, קמח חומוס ובצל, מתובלות ומנחמות. רק המטבח הפרסי יכול להיות אחראי לכזה איזון טעמים. זהו המתכון למרק הגונדי הראשון שהיכרתי – של הבשלנית מרים בחשי, שבתה למדה אתי בסמינר. אכלתי הרבה גונדי מאז, אבל זהו בעיני המתכון המושלם.

חומרים

למרק:
לכופתאות:

אופן ההכנה

  1. מכינים את המרק: מבשלים גרגרי חומוס לריכוך במשך שעה-שעתיים - תלוי במידת הטריות. מסננים.
  2. שמים בסיר עוף, חומוס, קישואים ולימונים פרסיים ומתבלים בכורכום ומלח. יוצקים מים עד גובה 3-2 ס”מ מעל תכולת הסיר (כ-½2 ליטר) ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר ומבשלים כשעה על להבה נמוכה.
  3. מכינים את הגונדי ומבשלים במרק: שמים בקערה עוף טחון, בצל, אבקת חומוס, שמן, ותבלינים ומערבבים. התערובת צריכה להיות רכה אך נוחה לעיצוב. מוסיפים מים לפי הצורך, אם התערובת סמיכה מדי.
  4. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 7-6 ס”מ.
  5. מכניסים את הכדורים למרק הרותח ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי בסיר מכוסה למחצה.
  6. מגישים מייד או מחממים שוב בתוך המרק לפני ההגשה.