אוכל פרסי

פברואר 2020
חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל
חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל

חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה

טייק אוף למרק החורשט סבזי מהמטבח הפרסי - מרק מלא בטעמים ובירק, ואת הירוקים אפשר וכדאי ללקט למתכון המלא
פלודה - ברד תפוח מגורר, דבש ופיסטוקים של מיכל חביביאן | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
פלודה - ברד תפוח מגורר, דבש ופיסטוקים של מיכל חביביאן | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

פלודה – ברד תפוח מגורר, דבש ופיסטוקים

על פי המסורת נוהגים לשבור עם הפלודה את צום יום הכיפורים, אבל זו גם דרך נעימה לסיים ארוחת חג כבדה של שלהי הקיץ למתכון המלא
קוטאב- כיסנים פרסיים במלית פיסטוק והל של רותם ליברזון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
קוטאב- כיסנים פרסיים במלית פיסטוק והל של רותם ליברזון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

קוטאב – כיסנים פרסיים במלית פיסטוק והל

3 דירוגים
כיסנים מבצק יוגורט, ממולאים בשקדים, אגוזים והל - נולדו בעיר יאזד ונפוצו ממנה לכל פרס למתכון המלא
גונדי בסלימי. צילום: אנר גלם
גונדי בסלימי. צילום: אנר גלם

סלימי

נחלת בנימין 80, תל אביב
מסעדה פרסית ותיקה הסמוכה לשוק לוינסקי. בניגוד לרוב המסעדות באיזור, סלימי היא מסעדת פועלים אמיתית "של פעם". צפופה ורועשת אבל עם אוכל ביתי מעולה ומנות ענקיות. אם חשקה נפשכם בגונדי, חורשט זבסי ושאר מאכלי העדה, סלימי היא אחת מהמסעדות הביתיות האחרונות בעיר. ראו מסעדה
דג ים ופסטה פיצ׳י במרק חורשט סבזי של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
דג ים ופסטה פיצ׳י במרק חורשט סבזי של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

דג ים ופסטה פיצ׳י במרק חורשט סבזי

2 דירוגים
מנה שמחברת בין כמה סגנונות: את החורשט סבזי הפכתי למרק שבו מתבשלים הדגים, והוא מוגש עם פסטה פיצ'י בשרנית למתכון המלא
כתך בקר בתמרינדי ועגבניות עם רימונים של הלל תווקולי. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: אינה גוטמן
כתך בקר בתמרינדי ועגבניות עם רימונים של הלל תווקולי. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: אינה גוטמן

כתף בקר בתמרינדי ועגבניות עם רימונים

4 דירוגים
נתח בשר בבישול ארוך הוא מנת חג קלאסית. כאן היא מגיעה בשילוב הטעמים החמוצים והמתוקים האופייני למטבח הפרסי למתכון המלא