חיפוש מתקדם

גראטן ענבים שחורים וברי פקאן

מתכון לגראטן ענבים שחורים וברי פקאן
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מנה שנולדה לפיקניק סתווי – יפה, טעימה ונוסעת היטב. המאפה הזה כל כך פשוט להכנה שזה כמעט מביך, והתוצאה טעימה ומרשימה. אל תשכחו לקחת אתכם לדרך לחם טוב, שיהיה עם מה לנגב את השאריות הטעימות.

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. בבית: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מניחים אשכולות ענבים בשלמותם בפיירקס שבו נגיש אותם. מזלפים שמן ובלסמי, מפזרים מלח ופלפל ומערבבים קלות עד שהענבים עטופים.
  3. צולים 20 דקות עד שהענבים מצטמקים מעט ומגירים נוזלים. מוציאים מהתנור ומפזרים מעל גבינה ועלי מרווה. צולים עוד 10 דקות עד שהברי נמסה.
  4. מוציאים מהתנור ומזלפים דבש ושמן זית. שומרים עד יומיים בכלי אטום במקרר.
  5. בפיקניק: מוציאים מהצידנית כ-30 דקות לפני ההגשה - הגראטן הכי טעים כשהוא חמים או בטמפ’ החדר. הכי כיף לאכול ישר מהתבנית - אנחנו בפיקניק, לא?
6 באוקטובר 2016
תגובות

תגובות (2)

  • יוסי 13 באוקטובר 2016 10:16 השב

    דבש וחומץ, או רק חומץ או רק דבש?

    • ליאת על השולחן 26 באוקטובר 2016 10:35 השב

      היי יוסי,
      בהכנת הגראטן מוסיפים כף חומץ בלסמי ולאחר מכן כשמגישים את הגראטן מזלפים גם כף דבש עם כף שמן זית

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *