אומייגאד - גראטן

מתוק או מלוח, מתפוחי אדמה, מכרובית או משורשים. כל הדרכים להכין את גראטן
נובמבר 2020

גראטן (Gratin) היא טכניקת בישול שמקורה במחוז דופין בצרפת שמטרתה הענקת מעטה שחום. לימים הוצמדה הטכניקה לשמו של מאפה צרפתי ספציפי – גראטן תפוחי אדמה: מאפה שטוח, עשוי שכבות של פרוסות תפוחי אדמה דקיקות עטופות בשמנת, חמאה או תערובת גבינות – ובשכבה העליונה שלו: קראסט שחום, קרמלי שמגיע מפירורי לחם, חמאה או גבינה מוקרמות. כיום שם המנה הושאל למאכלים רבים שנעשים בטכניקה דומה: מאפה שכבות שטוח יחסית, חיתוך דק דק של חומר הגלם המרכזי, תוספת של שמנת, חמאה או גבינות ושכבת קראסט זהובה-שחומה מעל.

7
גראטן תפוחים בקרמל עם קצפת של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
גראטן תפוחים בקרמל עם קצפת של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

גראטן תפוחים בקרמל עם קצפת

4 דירוגים
רצינו לשחק עם השטרודל הקלאסי ולהגיש אותו בצורה חדשה. כך נולד הקינוח הזה - גראטן תפוחי עץ וטופי על בצק פריך למתכון המלא
14
גראטן פום אנה עם איולי בצל מטוגן של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דלית רוסו
גראטן פום אנה עם איולי בצל מטוגן של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דלית רוסו

הצ'יפס שמשגע את הטיק טוק

9 דירוגים
לביבות תפוחי האדמה המכונות "גראטן פום אנה" הפכו לאחרונה למתכון הכי טרנדי בטיק טוק - ועכשיו גם אתם יכולים להכין אותן בבית - עם ובלי קשר לחנוכה למתכון המלא
22
גראטן תפודי ראטֵה ושומר עם גבינת בּוּשֵה ותימין. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
גראטן תפודי ראטֵה ושומר עם גבינת בּוּשֵה ותימין. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

גראטן תפודי ראטֵה ושומר עם גבינת בּוּשֵה ותימין

1 דירוגים
בגראטן הזה השתמשתי בשמן זית במקום בשמנת המסורתית, והתוצאה היא תפוחי אדמה פריכים וזהובים בשוליים למתכון המלא