אומייגאד - גראטן
מתוק או מלוח, מתפוחי אדמה, מכרובית או משורשים. כל הדרכים להכין את גראטן
גראטן (Gratin) היא טכניקת בישול שמקורה במחוז דופין בצרפת שמטרתה הענקת מעטה שחום. לימים הוצמדה הטכניקה לשמו של מאפה צרפתי ספציפי – גראטן תפוחי אדמה: מאפה שטוח, עשוי שכבות של פרוסות תפוחי אדמה דקיקות עטופות בשמנת, חמאה או תערובת גבינות – ובשכבה העליונה שלו: קראסט שחום, קרמלי שמגיע מפירורי לחם, חמאה או גבינה מוקרמות. כיום שם המנה הושאל למאכלים רבים שנעשים בטכניקה דומה: מאפה שכבות שטוח יחסית, חיתוך דק דק של חומר הגלם המרכזי, תוספת של שמנת, חמאה או גבינות ושכבת קראסט זהובה-שחומה מעל.