חיפוש מתקדם

דגים כבושים

מתכון לדגים כבושים
מילים: יונית נפתלי קו-אל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

הכבישה המהירה במלח תתאים גם לדגים גדולים יותר כמו דניס ובורי, אבל הכוכבים האמיתיים של הצנצנת הם דגים כמו סרדינים ואנשובי – שכשוך קצר בנוזלי הכבישה, והדגים מוכנים לאכילה. אם לא מגישים מייד, מעבירים אותם לצנצנת מלאה בשמן, שמעניק להם חיים ארוכים.

חומרים

לנוזל הכבישה:
לצנצנת:
לכיסוי:

אופן ההכנה

  1. מפזרים 3 כפות מלח גס על מגש שטוח, מניחים עליו את הדגים ומכסים ביתרת המלח. מעבירים למקרר ל-30 דקות.
  2. מסירים את המלח מעל הדגים (לא שוטפים) בעזרת נייר סופג.
  3. מערבבים את כל חומרי הכבישה בקערה.
  4. מניחים את הסרדינים בתבנית ויוצקים עליהם את נוזלי הכבישה. חשוב שהם יהיו מכוסים לגמרי בנוזל. מניחים מחוץ למקרר למשך 15 דקות.
  5. מסננים ומעבירים את הסרדינים לצנצנת. מוסיפים עשבי תיבול, פלפל ושום ומכסים בשמן זית וקנולה ביחסים שווים עד סוף הצנצנת.
  6. שומרים עד חודש בצנצנת אטומה במקרר. רצוי להוציא מהמקרר 10 דקות לפני ההגשה (השמן מתגבש בקירור ומקשה על חילוץ הדגים).
31 באוגוסט 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *