דגים נאים

פליקס. צילום: אנטולי מיכאלו
פליקס. צילום: אנטולי מיכאלו

פליקס felix

בר יין בלב רחוב דיזנגוף עם אווירה נינוחה שמתאימה לדרינק סוף יום או דרינק עם חברים. תפריט היין נע בין קלאסי למודרני ובין ישראל לשאר העולם, בעיקר איטליה, צרפת וספרד. תפריט האוכל מתאים את עצמו עם מנות פשוטות וטובות כמו, בוראטה פתוחה עם אגסים וקינמון, ברוסקטה שרימפס, פסטה עם אפונת גינה ולימונית לצד מנות חלוקה. ראו מסעדה
דיקנטר. צילום: שלומי יוסף
דיקנטר. צילום: שלומי יוסף

דיקנטר decanter

דיזנגוף 69, תל אביב-יפו
בר יין הנמצא בלב ליבה הפועם של תל אביב התוססת. בתפריט האלכוהול ניתן למצוא 30 סוגי יינות אדומים ולבנים מובחרים מכל קצוות העולם ומטבח איטלקי פתוח בניצוחו של השף שחר בן גלים. אפשר להינות מפסטות עבודת יד, פוקצ'ה תוצרת בית עם חמאת הדרים ומנות חלוקה נוספות. ראו מסעדה
נוץ' | צילום: אפיק גבאי
נוץ' | צילום: אפיק גבאי

נוצ' nooch

מסעדה אסייתית ביתית ברמת השרון עם מטבח פתוח ובו ניתן לצפות בהכנת מגוון המאכלים האסייתיים. התפריט מציע מבחר גדול של סושי, דגים נאים בוריאציות שונות לצד מנות נודלס ומנות ראשונות. ראו מסעדה
נאמוס, הרצליה | צילום: ליה גלדמן
נאמוס, הרצליה | צילום: ליה גלדמן

נאמוס nammos

מסעדת נאמוס השוכנת בהרצליה ומשקיפה על היאכטות במרינה, מציעה מטבח יפני מודרני עם פירות ים וסושי איכותי, בנוסף מגישה המסעדה לובסטרים ואוייסטרים טריים וסלטים יפניים ואסייתים מיוחדים לצד תפריט אלכוהול וקוקטיילים להשלמת האווירה. ראו מסעדה
טפאו. צילום:בן יוסטר
טפאו. צילום:בן יוסטר

טפאו tapeo

טפאו הרצליה היא האחות הספרדיה, הצעירה והתוססת לבית טפאו. התפריט עשיר ומדויק הכולל טאפאסים ספרדים קלאסיים. לצד מנות הטאפס ומנות הסביצ'ה יש במקום גם בר קוקטיילים ותפריט יינות שנע על הקו שבין ספרד לישראל שמשלים את חווית הביקור במסעדה. ראו מסעדה
סביצ'ה בכרם. צילום: שרון בן דוד
סביצ'ה בכרם. צילום: שרון בן דוד

סביצ'ה בכרם ceviche bakerem

הגלגול הקבוע של פופ אפ תחת אותו השם שפעל בתחילה בכרם התימנים. הבעלים נוי סירקוביץ' מציעה בשלב זה ארבע מנות סביצ'ה בגרסאות שונות: המקסיקנית – לברק, מנגו ואבוקדו ברוטב לימון טבסקו; הים תיכונית – לברק, מלפפון ענבים, זיתי קלמטה ויוגורט יווני; התאילנדית – סלמון/לברק, במיה תאילנדית, פפאיה ירוקה ופרי הדר; והיפנית – סלמון, מלפפון, תפוז, אבוקדו, אפונת ווסאבי ופנקו. ראו מסעדה
לולי בחוף גורדון. צילום: אסף קרלה
לולי בחוף גורדון. צילום: אסף קרלה

לולי Loullie

הירקון 121 א', תל אביב
מסעדת החוף של קבוצת חיי הלילה NOX בניצוחו של השף איתי מסלובטי. ממוקמת בחוף גורדון ומשתרעת על פני 600 מ״ר הכוללים דק עם טרסות לישיבה, שולחנות במגוון גבהים, בר גדול וספות. התפריט מבוסס ברובו על המטבח האסיאתי וכולל הרבה מנות על בסיס דגים נאים לצד מנות חלוקה וגם קריספי צ'יקן, המבורגר, קינוחים והרבה אלכוהול. ראו מסעדה
לחם בוכרי, דג ים, מטבל יוגורט, מלפפונים וצימוקים של שף הלל תווקולי | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
לחם בוכרי, דג ים, מטבל יוגורט, מלפפונים וצימוקים של שף הלל תווקולי | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

לחם בוכרי, דג ים, מטבל יוגורט, מלפפונים וצימוקים

הלחם הבוכרי יציב מספיק בשביל לשמש קערה. מניחים בתוכו רכיבים שונים וכל אחד שובר חתיכה מהלחם ומעמיס מה שהוא בוחר למתכון המלא
דג נא באקווצ’ילה, פירות קיץ וקושו לימונים של שף מושיקו גמליאלי. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220; תמרה
דג נא באקווצ’ילה, פירות קיץ וקושו לימונים של שף מושיקו גמליאלי. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220; תמרה

דג נא באקווצ'ילה, פירות קיץ וקושו לימונים

אקווצ'ילה - מים צוננים בספרדית - הוא שם של מנה מקסיקנית שכוללת דג או שרימפס ש"מתבשלים" בתחמיץ של מיץ ליים, כוסברה וצ’ילי למתכון המלא

סשימי דג ים ומטבל יוגורמה עיזים

מגישים למרכז השולחן מגש מרשים של סשימי, מטבל יוגורט רענן ופרוסות בגט וכל סועד מרכיב לעצמו את הביס המושלם למתכון המלא
פישופ ראשון לציון. צילום: יונתן בן חיים
פישופ ראשון לציון. צילום: יונתן בן חיים

פישופ - FISHOP

שדרות נים 7, ראשון לציון
מסעדה של חנות הדגים FISHOP משרונה מרקט. המסעדה הכשרה ממוקמת בקניון עזריאלי ראשונים בראשון לציון ומתהדרת בוויטרינה גדולה שממנה הלקוח בוחר את הדגים שייצלו עבורו. מי שלא מעוניין בדג שלם יכול למצוא פה עוד מבחר מנות כמו איקרא, סלמון מעושן ומחבתות שונות עם דגים לבחירה. ראו מסעדה
דג ים פרוס עם סלק שרוף, צנוניות ושמן צ’ילי והל של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
דג ים פרוס עם סלק שרוף, צנוניות ושמן צ’ילי והל של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

דג ים פרוס עם סלק שרוף, צנוניות ושמן צ’ילי והל

2 דירוגים
עיקר המאמץ הוא בהכנת הסלקים, אבל זה משתלם כי טעמם האדמתי משתלב נהדר עם הדג הנא והתיבול החריף של צ’ילי והל למתכון המלא
  • קרפצ'יו טונה איטלקי של רועי סופר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
    קרפצ'יו טונה איטלקי של רועי סופר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
  • קרפצ'יו טונה איטלקי של רועי סופר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
    קרפצ'יו טונה איטלקי של רועי סופר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

קרפצ'ו טונה איטלקי

1 דירוגים
מלבישים את פילה הטונה במיטב הקולקציה של דרום איטליה: צלפים, לימון, אורגנו ויוגורט בופאלו שמעגל את כל הטעמים למתכון המלא
סלט מרוקאי מתפוזים, זיתים שחורים, פפריקה ודגים נאים של שף יוסי שטרית. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
סלט מרוקאי מתפוזים, זיתים שחורים, פפריקה ודגים נאים של שף יוסי שטרית. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

סלט מרוקאי מתפוזים, זיתים, פפריקה ודגים נאים

1 דירוגים
סבא שלי מסעוד היה מכין סלט דומה כמעט כל ערב במהלך השבוע, ולפעמים הוא היה מוסיף גם אריסה למתכון המלא
  • סביצ'ה ותאנים צלויות על ברוסקטה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
    סביצ'ה ותאנים צלויות על ברוסקטה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
  • סביצ'ה ותאנים צלויות על ברוסקטה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
    סביצ'ה ותאנים צלויות על ברוסקטה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי

סביצ'ה ותאנים צלויות על ברוסקטה

להרשים בלי מאמץ - מנת אירוח קלאסית שמשלבת טעמים מהים התיכון ומהמזרח הרחוק למתכון המלא
טאבולה מוסר ים ושקדים ירוקים של יחיאל זינו ואורי נבון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
טאבולה מוסר ים ושקדים ירוקים של יחיאל זינו ואורי נבון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

טאבולה מוסר ים ושקדים ירוקים

2 דירוגים
כשחם ואין לי כוח לארוחות מורכבות ולבישולים, מכינים סלט טאבולה ומוסיפים לו נתחים של דג טרי למתכון המלא
קרודו דג ים עם סלסת פטל שחור של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
קרודו דג ים עם סלסת פטל שחור של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

קרודו דג ים עם סלסת פטל שחור

2 דירוגים
קרודו (נא) הוא בעצם הסשימי האיטלקי. כאן הוא נכבש בעדינות בזכות מעט מיץ לימון וסלסה חמצמצה מפטל שחור למתכון המלא
סשימי אינטיאס על סלט מנגולד ורימונים של שף יחיאל זינו. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו
סשימי אינטיאס על סלט מנגולד ורימונים של שף יחיאל זינו. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו

סשימי אינטיאס על סלט מנגולד ורימונים

2 דירוגים
האינטיאס הוא בין אחרוני הדגים החיים בים הפתוח בלבד. בשרו מוצק בשל העובדה שהוא חי בטבע ולכן הוא גם טעים במיוחד למתכון המלא
סביצ'ה עם תותים, בזיליקום וצ'ילי של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: רינת בר נצר
סביצ'ה עם תותים, בזיליקום וצ'ילי של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: רינת בר נצר

סביצ'ה עם תותים, בזיליקום וצ'ילי

3 דירוגים
מה שנתן לאמילי גולדברג את ההשראה לסביצ'ה עם התותים זה הפרילי של שנות ילדותה למתכון המלא
סשימי אינטיאס עם סלק צלוי ווינגרט פירות יער של שף שמוליק בן חמו. צילום וסטיילינג: אנטולי מיכאלו
סשימי אינטיאס עם סלק צלוי ווינגרט פירות יער של שף שמוליק בן חמו. צילום וסטיילינג: אנטולי מיכאלו

סשימי אינטיאס עם סלקים צלויים וויניגרט פירות יער

3 דירוגים
שמוליק בן חמו מלמד אתכם להכין סשימי אינטיאס בדיוק כמו במסעדות, עם טוויסט מתוק בצבע סגול למתכון המלא
סשימי לוקוס עם גספצ'ו אבטיח וגבינה בולגרית של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
סשימי לוקוס עם גספצ'ו אבטיח וגבינה בולגרית של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

סשימי לוקוס עם גספצ’ו אבטיח וגבינה בולגרית

4 דירוגים
לוקוס הוא הבחירה המיטבית למנה הזו, שהדגש בה הוא על חומרי גלם מעולים, אבל כל דג לבן טרי אחר יעשה את העבודה למתכון המלא
גספצ'ו עגבניות צהובות עם טרטר דג ים לבן של רן שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
גספצ'ו עגבניות צהובות עם טרטר דג ים לבן של רן שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

גספצ'ו עגבניות צהובות עם טרטר דג ים לבן

1 דירוגים
החליפו את העגבניות האדומות בשרי צהובות, חזקו את הצבע הלוהט בפלפלים צהובים ובמעט חריף - ויש לכם מרק מושלם למתכון המלא
סביצ’ה סלמון, תפוחי עץ, חזרת, 
בצל סגול, נענע וכוסברה
. צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע
סביצ’ה סלמון, תפוחי עץ, חזרת, בצל סגול, נענע וכוסברה . צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע

סביצ’ה סלמון, תפוחי עץ, חזרת, בצל סגול וירוקים

יש אין ספור גרסאות למאכל הדרום האמריקאי הפופולרי. כאן חיברנו אותו לאחד מסמלי החג (תפוחים) וחיזקנו עם חזרת שמוסיפה חריפות מעניינת.   למתכון המלא