חיפוש מתקדם

חבושים אפויים בסירופ מתובל

מתכון לחבושים אפויים בסירופ מתובל
צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

כיוון שמדובר בפרי עיקש אפשר לבחור איך יתבצע הריכוך -כולו בתנור (עם כיסוי אטום והרבה סבלנות) או תחילה במים ואחר כך אפייה בתנור לצורכי קרמול. אם תוסיפו סוכר לבן או דמררה, החבושים ישמרו על גוון אדמדם; ואם תפזרו סוכר חום -הם ישחימו. ומשקה טעים-טעים, שיודע לייצר מצב רוח מצוין. נהדר למי שמתכננים לשיר שירי חג לתוך הלילה.

חומרים

לחבושים אפויים בסירופ מתובל:
לקוקטייל קאווה עם חבושים בסירופ:

אופן ההכנה

  1. מבשלים חבושים בסיר עם מים לכיסוי ותבלינים (ללא סוכר) כ-45 דקות לריכוך כמעט מלא.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מעבירים את החבושים לתבנית עם התבלינים ו-2/3 מכמות הנוזלים (שיגיעו לגובה החבושים אך לא יכסו אותם!) ומפזרים עליהם סוכר.
  4. אופים 30 דקות עד שהחבושים מזהיבים והנוזלים הופכים לסירופ.
  5. מגישים בקוקטייל קאווה (מתכון בהמשך) או עם קרם פרש של “יעקובס” או עם גלידה. החבושים משמשים גם כבסיס מצוין לעוגות או מניחים בכל כוס פלח חבוש אפוי ויוצקים כף סירופ. יוצקים עליהם קאווה ומגישים מייד.

טיפ: אם רוצים שתתקבל כמות גדולה של סירופ, אפשר להשתמש בכל כמות נוזל הבישול ולהגדיל את כמות הסוכר לכוס או כוס וחצי אפילו ולאפות עם כיסוי, כדי למנוע את אידוי המים. למי שקשה (כמוני) עם יותר מדי סוכר יישאר צמוד למתכון.