חיפוש מתקדם

חלב שקדים

מתכון לחלב שקדים
צילום: עודד מרום | סגנון: עמית פרבר | מילים: אורלי פלאי-ברונשטיין

הנה חלב מצוין למי שנמנע מחלב רגיל מסיבות בריאותיות, דתיות או אידיאולוגיות. הוא דל שומן (באופן יחסי לחלב קוקוס), מזין וטעים, ולכן משלבים אותו בתפריט של ילדים ואפילו פעוטות (שאסור להם לאכול שקדים מחשש לחנק). משתמשים בו להכנת משקאות (קפה, שוקו, שייקים) וגם מוסיפים על תקן נוזל למאפים שונים. אחרי תהליך המיצוי מסננים את הפולפה ומתקבל חלב לבן, כמעט שקוף, חלק וטעים. אם יש לכם בלנדר עצבני כמו ויטמיקס – לא תיוותר פולפה כלל.

חומרים

ממתיק (לא חובה):

אופן ההכנה

  1. משרים שקדים בקערה עם שפע מים למשך 8-6 שעות או למשך 30 דקות במים רותחים.
  2. מצננים וקולפים את השקדים בלחיצה על הקליפה.
  3. מעבדים את השקדים עם מים בבלנדר (עם או בלי הממתיק) עד שמתקבל חלב.
  4. מסננים את החלב באמצעות בד חיתול, שמניחים מעל מסננת דקה, כך שיש סינון כפול. סוחטים היטב.
  5. יוצקים את החלב המוכן לצנצנת זכוכית ושומרים במקרר 5 ימים. גם הפולפה תישמר בקופסה במקרר 5 ימים.

מחלב ועד שמנת אם תשחקו במינון של המים לעומת השקדים, תוכלו ליצור מגוון מוצרים, החל בחלב דל שומן ועד עשיר בשומן במרקם של שמנת. לקבלת שמנת משתמשים ב-½1 כוסות מים ולקבלת חלב דל שומן – ב-3 כוסות מים.

מה עושים עם רסק השקדים שנותר? את הפולפה שנותרה מהכנת חלב השקדים אפשר לשלב בתערובות של לביבות, עוגיות, עוגות, פשטידות או קרקרים.